fbpx
NaslovnicaCrna GoraPrisustvo ministara obilježavanju Dana RS suprotno poziciji Crne Gore

Prisustvo ministara obilježavanju Dana RS suprotno poziciji Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Prisustvo zvaničnika crnogorske Vlade na svečanosti povodom obilježavanja Dana Republike Srpske (RS), u oštroj je suprotnosti sa pozicijom Crne Gore kao NATO saveznika i aspiranta za članstvo u Evropskoj uniji (EU), smatraju u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici.

Iz Ambasade su saopštili da su “veoma razočarani” odlukom ministara pravde i finansija, Marka Kovača i Aleksandra Damjanovića da prisustvuju svečanosti povodom obilježavanja Dana RS, kojeg je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim 2015. godine.

“Tim potezom je iskazano veliko nepoštovanje prema institucijama Bosne i Hercegovine”, rekli su iz Ambasade Glasu Amerike.

Oni su podsjetili da je na svečanosti odata počast ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, dodajući da je njegov rat u Ukrajini prouzrokovao teško razaranje i ljudske patnje.

“Prisustvo zvaničnika crnogorske vlade na tom događaju, u oštroj je suprotnosti sa pozicijom Crne Gore kao NATO saveznika i aspiranta za članstvo u EU, i sa principima i vrijednostima koje dijele članice evroatlantske zajednice”, kazali su iz Ambasade.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Paramont zaustavljen u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Košarkaški klub osoba sa invaliditetom Paramont iz Podgorice nije uspio da...