fbpx
NaslovnicaCrna GoraPrijateljstvo i iskustvo iz đačkih klupa najdragocjenije

Prijateljstvo i iskustvo iz đačkih klupa najdragocjenije

Podgorica, (MINA) – Prijateljstvo, iskustvo i znanja koja učenici steknu u đačkim klupama biće dragocjena, a pred odraslima je važan zadatak da nauče prvake da zavole školu i da joj sa radošću pristižu, kazala je direktorica Osnovne škole „Milorad Musa Burzan“, Andreja Sokić.

Ona je na prijemu prvaka rekla da su dani koje se provode sa djecom najdragocjeniji u životima, a da čar čistote njihovih bića oplemenjuje.

“Iskustva, prijateljsta i znanja koja su stekli u đačkim klupama biće dragocjena, a pred odraslima je važan zadatak da nauče prvake da zavole školu i da joj sa radošću pristižu“, kazala je Sokić.

Kako je istakla, početak škole ne znači da će prestati potreba za igrom.

“Iako je škola velika promjena u životu dešava se postepeno, a i igra se postepeno nadograđuje, dobija drugačije značenje i u funkciji je učenja”, dodala je Sokić.

Ona je navela da je škola kuća učenja i druženje, a da djeca u njoj svakog dana otkrivaju nove spoznaje o sebi.

„Nadam se da će u godina koje predstoje umjeti dobro da se razumijemo i da ćemo u najboljem interesu djece uz dobru volju krčiti njihove puteve“, kazala je Sokić i dodala da će se kolektiv škole truditi da svim učenicima školski dani budu dobri, sa zanimiljivim sadržajima i dobrim rezultataima.

Sokić je rekla da je škola „Milorad Musa Burzan“ nakon dugo godina dobila savremene uslove za boravak djece zahvalajujući bivšem đaku Veselinu Mijaču, kojem se obratila za pomoć.

Gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković zahvalio je Sokić na inicijativnosti i nastavnicima koji su, kako je rekao, veoma odgovorni i od kojih u velikoj mjeri zavisi kako će izgledati budućnost Crne Gore.

“Ovo je generacija koja ima blistavu budućnost i kada ova djeca budu završavala osnovnu školu Crna Gora će već biti dio Evropske unije. Na nastavnicima je da ih pripreme za te buduće izazove i učine da oni budu dobri ljudi i đaci”, rekao je Vuković.

On je naveo da Glavni grad cijeni donaciju koju je ta škola dobila od Mijača, koji je pokazao da nije zaboravio svoj grad i školu.

Vuković je podsjetio da je Glavni grad i ove godine dodijelio besplatne udžbenike đacima prvog razreda osnovnih škola na teritoriji Podgorice, a đacima slabijeg materijalnog statusa i besplatan školski pribor.

“Uporedo sa tim, tokom ljeta, vrijedno smo radili na unaprjeđenju infrastrukture u okviru ili u blizini školskih objekata i vrtića. Radili smo u svim djelovima grada i smatramo da ti objekti, u nikad boljem stanju, dočekuju nove generacije učenika i djece koja kreću u vrtiće”, naveo je Vuković.

On je dodao da vrijednost tih radova, uključujući i radove u školi „Milorad Musa Burzan“ prelazi pola miliona EUR.

Najčitanije

Cekliću produžena suspenzija

Podgorica, (MINA) - Defanzivcu Mladosti, Zvonku Cekliću, produžena suspenzija na još mjesec, zbog učešća...