fbpx
NaslovnicaCrna GoraPresker: Slovenija će podržavati Crnu Goru u procesu integracija

Presker: Slovenija će podržavati Crnu Goru u procesu integracija

Podgorica, (MINA) – Slovenija će nastaviti da podržava Crnu Goru u daljem procesu evropskih integracija, kazao je ambasador te države u Crnoj Gori Gregor Presker, navodeći da su ocjene iz Izvještaja Evropske komisije (EK) dobar osnov za dalji rad novog saziva Skupštine.

Presker se danas susreo sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Aleksom Bečićem.

Bečić je, kako je saopšteno iz Skupštine, razgovarao sa Preskerom o bilateralnim odnosima, kao i nastavku integracije Crne Gore u Evropsku uniju (EU) i NATO.

On se osvrnuo na dosadašnju bogatu bilateralnu saradnju i kazao da je uvjeren da će nastaviti jačanje partnerskih odnosa u mnogobrojnim oblastima, prevashodno u dijelu ekonomije i investicija.

Bečić je zahvalio na pomoći koju je Slovenija pružila Crnoj Gori tokom epidemije koronavirusa.

On je upoznao Preskera sa ključnim prioritetima novog saziva i kazao da je uvjeren da će svi politički subjekti pokazati privrženost evropskim vrijednostima.

„Potrebno je da se svi zajedno izdignemo iznad ličnih i partijskih interesa, jer interes Crne Gore i njenih građana mora biti prioritet koji nema alternativu“, poručio je Bečić.

Presker je rekao da je zadovoljan ambijentom i demokratskom zrelošću u kojem su održani nedavni izbori i naglasio da će Slovenija nastaviti da podržava Crnu Goru u daljem procesu evropskih integracija.

On se osvrnuo na Izvještaj EK o Crnoj Gori za 2020. godinu i kazao da ocjene iz Izvještaja predstavljaju dobar osnov za dalji rad novog saziva Skupštine.

Presker je istakao da će tokom slovenačkog predsjedavanja Savjetom EU, jedan od prioriteta biti politika proširenja, kao i da postoji dosta prostora za unapređenje saradnje dvije zemlje.

Najčitanije