fbpx
NaslovnicaCrna GoraPreminule tri osobe, 75 novih slučajeva infekcije

Preminule tri osobe, 75 novih slučajeva infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminule tri osobe, a registrovano je 75 novih slučajeva infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusom tokom ponedjeljka završile analizu i dostavile rezultate za 696 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Nikšića 20, Podgorice 17, Bara devet, Herceg Novog šest, Kotora i Pljevalja po pet, a iz Andrijevice, sa Cetinja, iz Mojkovca i Tivta po dva.

U Beranama, Budvi, Danilovgradu, Rožajama i Ulcinju registrovan je po jedan novi slučaj koronavirusa.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za ponedjeljak je iznosio 10,78 odsto.

“Tokom ponedjeljka IJZ-u su prijavljena tri smrtna ishoda povezana sa SARS-CoV-2 infekcijom. Preminuli su iz Mojkovca, Nikšića i Danilovgrada, starosti 71, 75 i 85 godina”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.823.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 60 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 380.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 290.918.

U Podgorici je trenutno aktivno 130 slučajeva zaraze koronavirusom, Nikšiću 83, Budvi 31, Pljevljima 27, Herceg Novom 25, Tivtu 14, Kotoru 13, Bijelom Polju devet, Baru, Beranama i na Cetinju po osam.

U Danilovgradu i Mojkovcu aktivno je po šest slučajeva koronavirusa, Andrijevici četiri, Plužinama, Rožajama, Šavniku i Ulcinju po dva.

U Gusinju, Kolašinu, Petnjici, Plavu, Tuzima i na Žabljaku nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Iz IJZ-a su apelovali na građane da poštuju važeće protivepidemijske mjere i da se vakcinišu protiv COVID-19, posebno osobe u povećanom riziku od razvoja teških kliničkih formi bolesti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije