fbpx
NaslovnicaCovid19Preminule dvije osobe, registrovano 78 novih slučajeva

Preminule dvije osobe, registrovano 78 novih slučajeva

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su, za vikend, od posljedica koronavirusa preminule dvije osobe, a registrovano je 78 novih slučajeva infekcije koronavirusa.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusom tokom vikenda završile analizu i dostavile rezultate za 947 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 39, Nikšića 17, Danilovgrada pet, sa Cetinja, iz Herceg Novog, Kotora i Ulcinja po tri, i po jedan iz Andrijevice, Bara, Mojkovca, Pljevalja i Rožaja.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za subotu i nedjelju iznosio je 8,24 odsto.

“Tokom prethodna dva dana IJZ-u su prijavljena dva smrtna slučaja povezana sa kovid infekcijom. Preminuli su iz Kolašina i Podgorice, starosti 42 i 86 godina”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.807.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 110 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 476.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 288.630.

U Podgorici su aktivna 253 slučaja koronavirusa, u Nikšiću 80, Budvi 24, Danilovgradu 19, Herceg Novom 17, Baru 14, Kotoru 11, Beranam deset, a u Ulcinju devet.

Na Cetinju i u Tivtu aktivno je po osam slučajeva koronavirusa, u Bijelom Polju šest, Mojkovcu, Pljevljima i Rožajama po tri, u Andrijevici, Šavniku i na Žabljaku po dva, a u Kolašinu i Tuzima po jedan.

U Gusinju, Petnjici, Plavu i Plužinama nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije