fbpx
NaslovnicaCovid19Preminula jedna osoba, 65 novih slučajeva infekcije

Preminula jedna osoba, 65 novih slučajeva infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminula jedna osoba, a registrovano je 65 novih slučajeva infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusom tokom ponedjeljka završile analizu i dostavile rezultate za 706 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 21, Nikšića 15, Herceg Novog šest, iz Budve, Kotora i Pljevalja po četiri, iz Bara, Berana, Mojkovca i Tivta po dva, a iz Šavnika, Ulcinja i sa Cetinja po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za ponedjeljak je iznosio 9,21 odsto.

“Tokom ponedjeljka IJZ-u je prijavljen jedan smrtni slučaj povezan sa infekcijom koronavirusom. Preminula osoba je iz Podgorice, starosti 82 godine”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.816.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 75 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 406.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 290.235.

U Podgorici su trenutno aktivno 180 slučajeva infekcije koronavirusom, u Nikšiću 62, Budvi 28, Pljevljima 25, u Beranama, Bijelom Polju, Herceg Novom i Tivtu po 15, Kotoru 11, u Baru i Mojkovcu po devet.

U Danilovgradu je aktivno sedam slučajeva, u Šavniku pet, na Cetinju četiri, u Ulcinju tri i u Andrijevici, Kolašinu i Plužinama po jedan.

U Gusinju, Petnjici, Plavu, Rožajama, Tuzima i na Žabljaku nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Broj putnika u Podgorici 45 odsto veći nego 2019. godine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Aerodrom Podgorica je od 1. januara do 21. aprila opslužio skoro...