fbpx
NaslovnicaCrna GoraPreminula jedna osoba, 45 novih slučajeva koronavirusa

Preminula jedna osoba, 45 novih slučajeva koronavirusa

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u proteklih sedam dana, registrovano 45 novih slučajeva koronavirusa, a u tom periodu zabilježen je jedan smrtni slučaj povezan sa kovid infekcijom.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije, koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusom, u proteklih sedam dana završile analizu i dostavile rezultate za 1.732 uzorka.

Novootkriveni slučajevi su iz Kotora 11, Podgorice osam, Herceg Novog sedam, Danilovgrada, Nikšića i Pljevalja po tri, Berana i Bijelog Polja po dva, i po jedan iz Budve, Tivta, Tuzi, Ulcinja, sa Cetinja i Žabljaka.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za period od četvrtka do utorka je iznosio 2,6 odsto.

“Tokom izvještajnog perioda IJZ-u prijavljen je jedan smrtni slučaj povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom. Preminuli je iz Nikšića, starosi 82 godine ”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.828.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 23 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 97.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 291.898.

U Podgorici je aktivno 46 slučajeva infekcije koronavirusom, Kotoru 11, Budvi devet, Herceg Novom osam, Tivtu pet, Bijelom Polju, Danilovgradu i Pljevljima po tri.

U Beranama, Nikšiću i na Cetinju su aktivna po dva slučaja koronavirusa, a u Tuzima, Ulcinju i na Žabljaku po jedan.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Geopolitičke tenzije nijesu ugrozile stabilnost bankarskog sektora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Pozitivni trendovi crnogorskog bankarskog sektora svjedoče o njegovoj stabilnosti, koju nijesu...