fbpx
NaslovnicaCrna GoraPrekinuta fudbalska takmičenja u Crnoj Gori

Prekinuta fudbalska takmičenja u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA) – Sva takmičenja u organizaciji Fudbalskog saveza Crne Gore prekinuta su zbog aktuelne epidemiološke situacije, odlučio je Izvršni odbor FSCG.

Članovi Izvršnog odbora FSCG usvojili su, na današnjoj vanrednoj sjednici, predlog o prekidu takmičenja u organizaciji Fudbalskog saveza – Telekom 1. CFL, Druga liga, Omladinska liga, Kadetska liga, Kup Crne Gore i Ženska fudbalska liga, i svih takmičenja Udruženja klubova FSCG (Jug, Centar i Sjever). “Rezultati ostvareni do momenta prekida takmičenja smatraće se finalnim i na osnovu istih proglasiće se pobjednici, učesnici kvalifikacija za evropska takmičenja, učesnici baraža i relegirani klubovi”, navodi se u saopštenju FSCG.

Predsjednik FSCG Dejan Savićević kazao je da su sve odluke donijete u najboljem interesu klubova i crnogorskog fudbala.

“Uvažavajući trenutnu epidemiološku situaciju, odluke Nacionalnog koordinacionog tijela, evidentirane slučajeve infekcije novim koronavirusom među fudbalerima i izrečene mjere samoizolacije za određeni broj igrača klubova Telekom 1. CFL i Druge lige, Izvršni odbor donio je odluku o prekidu svih takmičenja u Crnoj Gori u orgnaizaciji Saveza i Udruženja klubova FSCG”, rekao je Savićević.

On je kazao da odigravanje utakmica, odnosno održavanje sportskih manifestacija, nije moguće u Rožajama, Gusinju, Beranama, Bijelom Polju i Pljevljima što predstavlja ogromne probleme za organizaciju takmičenja.

“Ujedno, izricanje mjera samoizolacije kompletnom seniorskom timu, stručnom štabu i zaposlenima u FK „Budućnost“, epidemiološka istraživanja u klubovima koji su bili protivnici podgoričkog kluba tokom posljednjih deset dana i u nekoliko klubova Druge lige uslovljavaju dalji tok takmičenja i regularnost istih”, naveo je Savićević.

Prema njegovim riječima, to su bile jedine moguće odluke i donijete su sa ciljem sprečavanja daljeg širenja virusa među igračima, trenerima, službenim licima i zaposlenim osoboljem u klubovima.

FSCG apelovao je na sve škole fudbala da obustave trenažni proces do sticanja uslova za normalno sprovođenje treninga sa djecom.

Najčitanije