fbpx
NaslovnicaCrna GoraPreispituju dalje funkcionisanje vladajuće koalicije

Preispituju dalje funkcionisanje vladajuće koalicije

Podgorica, (MINA) – Konsultativna sjednica Crnogorske sa predsjednikom i potpredsjednicima budvanskog odbora te partije, na kojoj će biti riječi o aktuelnim političkim dešavanjima i funkcionisanju koalicije u Budvi u novim okolnostima, zakazana je za četvrtak, saopštio je lider Crnogorske Vladimir Pavićević.

On je Pobjedi kazao da će nakon toga brzo zakazati i sjednicu predsjedništva Crnogorske na državnom nivou, ali i predsjedništva odbora te stranke u Budvi.

Odluku o zakazivanju konsultacija sa čelnicima budvanskog odbora partije, Pavićević je donio nakon što je u Budvi u srijedu obilježen jubilej povodom stogodišnjice od oslobođenja Boke i ujedinjenja.

Sa tog skupa su, u prisustvu aktuelnog i budućeg predsjednika opštine Budva Dragana Krapovića i Marka Carevića, kao i predsjednika lokalnog parlamenta Đorđija Vujovića, poslate poruke kojima se poziva na „ujedinjenje srpskih zemalja i oslobađanje srpskog mora“.

Crnogorska je u julu dogovorom o ulasku u vlast, vladajuću koaliciju u Budvi, koju su tada dominantno činile Demokrate i Demokratski front, spasila od raspisivanja vanrednih izbora i uvođenja prinudne uprave, nakon što je prethodno lokalna uprava više od pola godine bezuspješno pokušavala da obezbijedi kvorum za održavanje sjednice Skupštine Opštine Budva.

Prema sporazumu o koalicionoj saradnji, koji je tada potpisan sa ostatkom vladajuće koalicije u Budvi, Crnogorskoj su unutar lokalne uprave pripale pozicije prvog potpredsjednika opštine i sekretara za društvene djelatnosti.

Sporazumom o koalicionoj saradnji sa Crnogorskom opštinski funkcioneri obavezali su se tada da će se uzdržavati od „javnog komentarisanja tema i učestvovanja u događajima čija bi posljedica mogla da bude povreda nacionalnih, etničkih i vjerskih osjećaja građana Budve i Crne Gore“, a organi i tijela lokalne uprave će da „djeluju u punom saglasju sa državnim institucijama“.

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...