fbpx
NaslovnicaCrna GoraPregovaračka pozicija Crne Gore neuporediva sa državama regiona

Pregovaračka pozicija Crne Gore neuporediva sa državama regiona

Podgorica, (MINA) – Crnogorski građani zaslužuju više od obećanja i nejasne dinamike na putu ka Evropskoj uniji (EU), jer pregovaračka pozicija Crne Gore nije uporediva sa drugim državama u regionu, kazao je predsjednik Skupštine, Ivan Brajović.

On je, prije razgovora sa šefovima diplomatskih misija, rezidentnih u Podgorici, rekao da je politika proširenja u ovoj godini usporena i da su zatečeni odsustvom jasnih odluka i političkih poruka Crnoj Gori, čija pozicija nije uporediva sa drugim državama iz regiona.

“Crna Gora, kao zemlja mira i razvoja, sa otvorenih 32 od 33 pregvaračka poglavlja, sa u potpunosti usaglašenom vanjskom politikom sa politikom Unije i odgovornim dobrosusjedskim ponašanjem, čini mi se da je daleko ispred drugih”, naveo je Brajović.

On je naglasio da su crnogorski građani u potpunosti podržali evropsku perspektivu i da zaslužuju više od obećanja i nejasne dinamike dešavanja.

“Očekujemo da EU odbrani evropske interese i sistem vrijednosti i omogući građanima Crne Gore da budu njihov dio. Sada je jedinstven trenutak da se jače čuje glas zemalja koje podržavaju politiku proširenja”, kazao je Brajović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije