fbpx
NaslovnicaCrna GoraPredstavljena Web aplikacija za unapređenje ljudskih resursa

Predstavljena Web aplikacija za unapređenje ljudskih resursa

Podgorica, (MINA) – Web aplikacija koja će unaprijediti promociju projekata Ministarstva odbrane iz oblasti ljudskih resursa, predstavljena je danas u tom vladinom resoru.

Ovu aplikaciju za potrebe Ministarstva idejno su osmislili učenici podgoričke Srednje elektrotehničke škole “Vaso Aligrudić”, a prezentirali su je svršeni maturanti Stefan Vukmanović i Danilo Kujačić.

Aplikacija je rezultat saradnje Ministarstva i srednje stručne škole koja će, značajno unaprijediti promociju projekata tog resora iz oblasti ljudskih resursa, i na moderan, jednostavan i funkcionalan način približiti mladoj populaciji kojoj su i namijenjeni.

Ministar odbrane Predrag Bošković zadovoljan je rezultatima saradnje sa Srednjom elektrotehničkom školom, i dodao da će Ministarstvo sa svoje strane učiniti sve da aplikacija zaživi u što skorijem roku.

“Interes Ministarstva i Vojske Crne Gore (VCG) je da u svojim redovima imaju ovako sposobne i obrazovane mlade ljude”, istakao je Bošković.

Direktor škole Veselin Pićurić rekao je da ta škola ulaže u znanje svojih učenika, uz veliki trud uprave i profesora da se đacima pruže mogućnosti sticanja znanja i van nastavnog plana i programa.

Vukmanović i Kujačić kazali su da se na aplikaciji radilo oko tri mjeseca, tokom kojih su unaprijedili svoja znanja i sposobnosti na planu inovativnih tehnologija, ali i puno saznali o VCG i njenim aktivnostima i misijama.

“Kroz rad na aplikaciji spoznali smo da je vojska zapravo temelj svake države, stub njene stabilnosti”, rekao je Vukmanović.

Oni su rekli da aplikacija omogućava interakciju sa korisnicima, na način da će zainteresovani moći da postavljaju pitanja na koja će im se odgovarati, ali i lako i pregledno pretraživanje na sve teme i informacije koje se tiču projekata, oglasa, pa čak i prijavljivanja na oglase.

Očekuje se da aplikacija, koja ima radni naziv “Budi dio Vojske Crne Gore”, počne sa radom na jesen.

Prezentaciji su prisustvovali i državni sekretar Slobodan Filipović, direktor Direktorata za ljudske resurse, Mihailo Volkov, više predstavnika Generalštaba VCG, kao i profesori Danka Markuš i Alen Adilović.

Najčitanije