fbpx
NaslovnicaCrna GoraPredsjedništvo LP podržalo koaliciju sa DPS-om

Predsjedništvo LP podržalo koaliciju sa DPS-om


Podgorica, (MINA) – Predsjedništvo Liberalne partije (LP) donijelo je odluku o sklapanju koalicionog sporazuma sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i nastupu na zajedničkoj izbornoj listi za parlamentarne izbore 30. avgusta.

Kako je saopšteno iz LP, Predsjedništvo je ovlastilo lidera te stranke Andriju Popovića da potpiše koalicioni sporazum.

„Za kandidate LP za izbornu poslaničku listu “Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović” Predsjedništvo LP predložilo je Popovića i predsjednika podgoričkog odbora Jovana Rabrenovića”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, LP će na taj način nastaviti kvalitetnu političku saradnju sa državotvornim, proevropskim i građanskim partijama, koji su programski i najbliži partneri LP i sa kojima dijeli sličnu viziju budućnosti i evropske perspektive crnogorskog društva.

Iz LP su kazali da se na predstojećim parlamentarnim izborima odlučuje o daljoj sudbini Crne Gore.

“Jedino dobar izborni rezultat naše liste garantuje da će planirani nacionalni inžinjering u okviru neke nove svesrpske države na Balkanu,u koju bi ponovo bila uključena Crna Gora, biti samo “sanak pusti”, kako za klerikalno-akademske naručioce tako i njihova dva glavna politička krila, predvođena Demokratskim frontom i Demokratama”, kaže se u saopštenju.

Najčitanije