fbpx
NaslovnicaCrna GoraPredložene kazne za 13 poslanika koji nijesu opravdali odsustvo

Predložene kazne za 13 poslanika koji nijesu opravdali odsustvo

Podgorica, (MINA) – Novčane kazne zbog neopravdanog odsustva sa prve sjednice proljećnjeg skupštinskog zasijednja predložene su za 13 poslanika, od kojih je osam iz Demokratske Crne Gore, jedan iz Ure i po dva poslanika iz Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije, kazali su iz Administrativnog odbora.

Neopravdano odsustvo sa jedne sjednice Skupštine kažnjava se oduzimanjem 40 odsto poslaničke zarade.

Predsjednik Administrativnog odbora Luiđ Škrelja kazao je Pobjedi da, shodno dopisu generalnog sekretara Skupštine od 11. marta ove godine, prvoj sjednici prvog redovnog zasijedanja u ovoj godini nijesu prisustvovali, niti su najavili, odnosno opravdali odsustvo poslanici Aleksa Bečić, Zdenka Popović, Boris Bogdanović, Momo Koprivica, Danilo Šaranović.

Škrelja je rekao da odsustvo sa te sjednice nijesu najavili ni Vladimir Čađenović, Dženan Kolić, Valentina Minić, Dritan Abazović, Nebojša Medojević, Strahinja Bulajić, Danijela Pavićević i Srđan Milić.

Na pitanje koliko iznosi predložena novčana kazna za svakog poslanika, Škrelja nije precizirao cifre, ali je istakao da je Poslovnika Skupštine određeno da se poslaniku koji neopravdano odsustvuje sa jedne sjednice parlamenta u toku mjeseca, odnosno odbora čiji je član, umanjuje mjesečna zarada za 40 odsto.

“Poslaniku koji neopravdano odsustvuje sa dvije ili više sjednica Skupštine u toku mjeseca, odnosno odbora čiji je član, umanjuje se mjesečna zarada za 50 odsto”, podsjetio je Škrelja.

On je kazao je da će Odbor o predlogu generalnog sekretara odlučivati kad se steknu uslovi.

Prema riječima Škrelje, iako je Skupština trenutno u zasijedanju, ona radi sa ograničenim kapacitetom prisustva poslanika na plenarnim zasijedanjima i radnim tijelima, poštujući mjere Nacionalnog koordinacionog tijela, koje, kako je kazao, opet predstavljaju prepreku za realizaciju Odluke u ovom periodu.

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...