fbpx
NaslovnicaCrna GoraPredlog zakona nije razlog za konfrontaciju dvije države

Predlog zakona nije razlog za konfrontaciju dvije države

Podgorica, (MINA) – Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti nije razlog za konfrontaciju između Crne Gore i Srbije, rekao je premijer Duško Marković i dodao da o tom pitanju treba razgovarati direktno na institucionalnom nivou.

Marković je novinarima nakon završetka Samita u Poznanju rekao da je sa premijerkom Srbije Anom Brnabić otvorio pitanje o Predlogu Zakona o slobodni vjeroispovijesti.

»Koleginica Ana me pitala o čemu se radi. Rekao sam da se radi o pripremi zakona kao programskoj i ustavnoj obavezi Vlade, da je zasnovano na standardima i principima ne samo nacionalnog zakonodavstva već i Savjeta Evrope«, rekao je Marković i podsjetio da je pitanje vjerskih zajednica u Crnoj Gori trenutno uređeno Zakonom iz 1977. godine.

»Nema razloga da na tom pitanju postoji konfrontacija između dvije države i dogovorili smo se da u narednom periodu o tim i drugim pitanjima koja mogu zavrijediti interesovanje jedne i druge javnosti razgovaramo direktno, na institucionalnom nivou i da ne dajemo povoda da se podižu tenzije između dvije države jer nam to ne treba«, istakao je Marković.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije