fbpx
NaslovnicaCrna GoraPredali tužiocima dokumentaciju o ekološkom kriminalu

Predali tužiocima dokumentaciju o ekološkom kriminalu

Podgorica, (MINA) – Aktivisti Koalicije za održivi razvoj (KOR) predali su danas tužiocima dio dokumentacije o ekološkom kriminalu na Skadarskom jezeru i dogovorili saradnju sa timom koji je odredio vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković.

Kako je saopšteno iz KOR-a, njihovi predstavnici Aleksandar Perović, Aleksandar Dragićević i Mišo Banović razgovarali su sa tužiteljkama Ljiljanom Klikovac i Jelenom Đaletić.

Navodi se da su tužiteljke kazale da su spremne za saradnju, navodeći da su prepoznale da građani vjeruju KOR-u.

Tužiteljke su, kako su kazali iz KOR-a, istakle da je saradnja tužilaštva, civilnog sektora i građana ključna u zaštiti ekoloških vrijednosti Crne Gore i otkrivanju počinilaca eko-kriminala.

To će, ocijenjeno je na sastanku, u krajnjem omogućiti zatvaranje poglavlja 27 u pregovorima za članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji.

„Tužiocima smo predstavili dio dokaza o eko-kriminalu i dogovorili da im ubuduće dostavimo sve dokaze koje imamo“, kazali su iz KOR-a.

Na sastanku su, kako su naveli, precizirali oblike buduće saradnje.

„Klikovac nam je saopštila da će odrediti osobu za vezu sa nama, jer smo im ukazali na dosadašnju praksu zloupotrebe ličnih podataka lica koja prijavljuju krivična djela“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije