fbpx
NaslovnicaCovid19Pozivaju nadležne da donesu adekvatne mjere

Pozivaju nadležne da donesu adekvatne mjere

Podgorica, (MINA) – Fond za zdravstveno osiguranje pozvao je osiguranike da se strogo pridržavaju mjera u borbi protiv kovid infekcije, a donosioce odluka da donesu mjere adekvatne trenutnoj epidemiološkoj situaciji koja je, kako su ocijenili iz Fonda, zabrinjavajuća.

“Smatramo da u situaciji kada se Crna Gora u epidemiološkom smislu, po svim parametrima koji se prate, rangira kao najgora u Evropi i među nekoliko najgorih u Svijetu, nemamo adekvatne mjere koje će u dogledno vrijeme uticati na pad obolijevanja od kovid infekcije”, kazao je direktor Fonda Sead Čirgić.

On je podsjetio da je u Crnoj Gori registrovano 1.297 aktivno oboljelih na 100 hiljada stanovnika, dok je taj broj u Bosni i Hercegovini 547, na Kosovu 374, Sjevernoj Makedoniji 285 i Hrvatskoj 64.

Čirgić je ocijenio da takva slika nije samo rezultat nepoštovanja, već i blagih mjera, neadekvatnih epidemiološkoj situaciji.

“Čini se da je bolje preventivno djelovati i zaštiti građane i zdravstveni sistem nego čekati da vidimo šta će se desiti da bi donijeli oštrije mjere”, poručio je Čirgić.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...