fbpx
NaslovnicaCrna GoraPotpisano više sporazuma između Albanije i Crne Gore

Potpisano više sporazuma između Albanije i Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Predstavnici vlada Crne Gore i Albanije potpisali su danas više međudržavnih sporazuma i memoranduma o saradnji i razumijevanju.

Premijeri Crne Gore i Albanije, Dritan Abazović i Edi Rama, potpisali su Zajedničku deklaraciju nakon zajedničke sjednice vlada dvije države, koja je održana danas u Podgorici.

Abazović i Rama potpisali su bilateralni sporazum između Crne Gore i Albanije o izgradnji mosta na rijeci Bojani i o otvaranju zajedničkog graničnog prelaza Sveti Nikola-Puljaj na teritoriji Albanije.

Resorni ministri Dragoslav Šćekić i Ogerta Manastirliu potpisali su Memorandum o saradnji između Ministarstva zdravlja Crne Gore i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Albanije.

Ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović i ministarka finansija i ekonomije Delina Ibrahimaj potpisali su Sporazum između Crne Gore i Albanije u oblasti socijalne zaštite.

Resorni ministri u vladama dvije države Vasilije Lalošević i Evisa Kuši potpisali su Memorandum o saradnji između Ministarstva sporta i mladih Crne Gore i Ministarstva obrazovanja i sporta Albanije.

Ministarka kulture i medija Maša Vlaović i ministarka kulture u Vladi Albanije Elva Margariti potpisale su Program kulturne saradnje između dva ministarstva za period do 2025. godine.

Memorandum o razumijevanju i saradnji između ministarstava odbrane Crne Gore i Albanije potpisali su rukovodilac Ministarstva Filip Adžić i albanski ministar odbrane Niko Peleši.

Memorandume o razumijevanju između Ministarstva kapitalnih investicija Crne Gore i Ministarstva infrastrukture i energetike Albanije o saradnji u oblasti energetike i na realizaciji infrastrukturnih projekata potpisali su resorni ministri Ervin Ibrahimović i Beljinda Baluku.

Sporazum o saradnji između Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Crne Gore i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Albanije u oblasti zajedničkog održivog upravljanja ribarstvom Skadarskim Jezerom i rijekom Bojanom potpisali su resorni ministri Vladimir Joković i Frida Krifca.

Joković i Krifca potpisali su i Sporazum o saradnji između Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Crne Gore i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Albanije u oblasti zaštite zdravlja bilja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Mandić i Knežević na vojnoj vježbi u Srbiji

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Skupštine Andrija Mandić i šef Demokratske narodne partije (DNP) Milan...