fbpx
NaslovnicaCrna GoraPopović: Kordić da hitno zakaže sjednicu Ustavnog odbora

Popović: Kordić da hitno zakaže sjednicu Ustavnog odbora

Podgorica, (MINA) – Liberalna partija (LP) pozvala je predsjednicu Ustavnog odbora Skupštine i poslanicu Simonidu Kordić da hitno zakaže sjednicu tog Odbora, a predsjednicu Skupštine Danijelu Đurović da to zahtijeva, u okviru svojih nadležnosti.

Lider te stranke Andrija Popović naveo je da se Crna Gora nalazi u sve težoj institucionalnoj krizi, dok najviši predstavnički dom Skupština, ne radi ništa da doprinese razrješenju te krize.

“Pozivam zato Kordić da hitno zakaže sjednicu ovog Odbora, a Đurović da u okviru svojih nadležnosti zahtjeva isto”, kazao je Popović.

On je rekao da je potrebno hitno raspisati javni poziv za izbor sudija Ustavnog suda o kojima će odbor raspravljati.

Kako je naveo, prošla je već sedmica a da Odbor nije uradio ništa da pokrene tu proceduru, čiji je talac čitava država i društvo.

“Jasno nam je da je njihov trajni cilj urušavanje svih institucija i sistema države Crne Gore, na čemu rade jos od avgusta 2020. godine kada je raspisan i prvi poziv za izbor sudija Ustavnog suda”, kazao je Popović.

On je rekao da od tada vladajuća većina na sve moguće načine sabotira tu proceduru, stalnim protivljenjem, uzdržavanjem od glasanja a na kraju i otvorenim ucjenama upućenim opoziciji kako bi se sudije izabrale isključivo u njihovom a ne stručnom i državnom interesu.

Kako je saopštio, to je potvrđeno kada je Vlada Dritana Abazovića na posljednjoj sjednici za državnog sekretara Ministarstva finansija imenovala kandidata za sudiju Ustavnog suda Iliju Vukčevića.

“Uvjeren sam da će makar neko iz vrha vladajuće većine, prije svega predsjednica Skupštine kao najodgovornija ličnost zakonodavne vlasti, prevazići partijske interese i povući potez u interesu građana i države”, rekao je Popović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije