fbpx
32.8 C
Podgorica
August 17, 2022.
NaslovnicaCrna GoraPonosni na nove specijaliste i subspecijaliste

Ponosni na nove specijaliste i subspecijaliste

Podgorica, (MINA) – U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) od danas će raditi 27 novih specijalista i subspecijalista, koji će doprinijeti da ta ustanova ostane respektibilan i ozbiljan regionalni zdravstveni centar, kazao je direktor KCCG, Jevto Eraković.

On je, na svečanom prijemu za 21 ljekara koji su završili specijalizaciju i šest užu specijalizaciju, rekao da je KCCG ponosan na nove ljekare, koji će uz pomoć svojih bivših mentora i kolega doprinijeti boljem radu te ustanove.

„KCCG sada ima 317 ljekara specijalista i 95 subspesijalista. KCCG ima još 166 ljekara koji su trenutno na specijalizaciji, a od toga broja, njih 76, očekujemo u ovoj godini“, istakao je Eraković.

On je dodao, da je KCCG kandidovao, novih 29 specijalizacija i 18 supspecijalizacija, koji će početi svoju edukaciju ove godine.

„Sve ovo nije moguće bez značajne podrške Vlade i Ministarstva zdravlja. Zajedničkim i predanim radom uspijevamo da pokažemo svojim rezultatima da zdravstveni sistem i KCCG, zaslužuju pažnju od crnogorskih institucija i građana“, rekao je Eraković.

On je poželio specijalizantima i subspecijalizantima, da buduće izazove savladaju na najbolji način, a sve njihove ideje i sugestije sa zadovoljstvom će prihvatiti, kako bi zajednički doprinijeli daljem uspjehu KCCG.

Medicinska direktorica Marina Ratković kazala je da je da su specijalizanti i subspecijalizantis svoje znanje i trud pokazali još u periodu studija.

„Većina specijalizanata je već istrasiralo svoj put i imaju svoje ime u KCCG-u i u Crnoj Gori“, rekla je Ratković.

Menadžemt KCCG će, kako je istakla, pružiti svoj maksimum, kako bi udovoljili svima, čiji je su ambicije velike.

Predstavnica specijalista, Sanja Medenica, rekla je da je do cilja bilo teško doći, a to najbolje znaju oni koji su kroz to prošli i uložili godine svog života.

„Obavljajući najhumaniji posao, dobili smo zvanje na koje treba da budemo ponosni“, kazala je Medenica.

Kako je istakla, u budućem radu će se truditi da poboljšaju kvalitet sopstvenog rada, ali i KCCG.

„Ovaj uspjeh nije samo lični, nego uspjeh cjelokupnog zdravstva Crne Gore, a posebno naše matične ustanove. Za svako novo napredovanje biće potrebno međusobno razumijevanje, podrška i podsticanje“, poručila je Medenica.

Najčitanije

ivan vujović, sdp, dritan abazović, vlada, sudski savjet

Vujović: Završni čin Abazovićeve antievropske politike

Podgorica, (MINA) – Neizglasavanje članova Sudskog savjeta je završni čin antievropske politike premijera Dritana...