fbpx
NaslovnicaCrna GoraŽivković: Nakon pobjede učvrstićemo multietnički sklad u Pljevljima

Živković: Nakon pobjede učvrstićemo multietnički sklad u Pljevljima

Podgorica, (MINA) – Koalicija Zajedno će, nakon pobjede na parlamentarnim izborima, učvrstiti multietnički sklad u Pljevljima i otvoriti novu perspektivu razvoja opštine, poručio je nosilac koalicione izborne liste Danijel Živković.

On je, na tribini u Pljevljima, kazao da pojednici izbora 30. avgusta 2020. godine nijesu pružili ruku onima koji se drugačije nacionalno izjašnjavaju, već su im kazali da se sele iz Pljevalja.

“I da mi ovdje u Pljevljima, kako god se nacionalno izjašnjavali, zapravo ne treba da živimo, nego da taj geografski prostor sada pripada njima. To nijesu ona moja Pljevlja koja sam ranije poznavao i koja sam volio”, naveo je Živković.

On je poručio da, kako god se druga strana ponašala, ljubav prema Pljevljima uvijek ostaje u srcu.

Živković je, govoreći o izbornom programu koalicije Zajedno, kazao da se jedna od osnovnih stvari u njemu odnosi na želju da Crna Gora postane sljedeća članica Evropske unije (EU).

“Za dvije godine koliko je potrebno našim pregovaračkim timovima, završićemo pregovore. I naveli smo taj datum u našem programu – Crna Gora u EU do svetog datuma 21. maja 2026. godine”, poručio je Živković.

Kandidat za poslanika Boris Mugoša rekao je da su u Crnoj Gori duboko ugrožene suštinske vrijednosti.

On je kazao da rezultatom koji je bio na lokalnim izborima ne samo u Pljevljima, nego širom Crne Gore, nijesu bili zadovoljni.

“Međutim, kad se borite za prave vrijednosti, nijesu presudni procenti, presudne su prave vrijednosti. Zbog toga vas molim da ne odustanemo i da ne posustanemo. Moramo se svim svojim bićem boriti za vrijednosti građanske, emancipovane i pristojne evropske i evroatlanske Crne Gore”, poručio je Mugoša.

Poslanički kandidat Ammar Borančić istakao je da je izborna lista “Zajedno!” najkvalitetnija na predstojećim izborima.

“Nudimo nove i mlade ljude koji su se dokazali kao hrabri, čestiti, mudri, obrazovani, koji su uvijek stajali čvrsto na prvoj liniji odbrane građanske Crne Gore i dostojanstva svakoga njenog građanina u posljednje tri godine koje su bile najteže tri godine u modernoj istoriji države”, rekao je Borančić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije