fbpx
NaslovnicaGlavna vijestZgroženi saznanjem da je planiran napad na Vuksanović Stanković

Zgroženi saznanjem da je planiran napad na Vuksanović Stanković

Podgorica, (MINA) – Ženski klub Skupštine Crne Gore zgrožen je saznanjem da je planiran napad na poslanicu Socijaldemokratske partije Draginju Vuksanović Stanković, saopštili su iz tog skupštinskog tijela.

Iz Ženskog kluba su kazali da je, prema njihovim saznanjima, napad na Vuksanović Stanković planiran nakon radnog ručka sa specijalnim izaslanikom premijera Velike Britanije za Zapadni Balkan, Stjuartom Pičom.

„Ne smijemo ni da pomislimo šta bi se desilo, da naša koleginica nije imala ranije preuzete obaveze i napustila radni ručak prije planiranog završetka, i poremetila monstrumima zacrtani plan“, kaže se u saopštenju Ženskog kluba.

Iz Ženskog kluba su kazali da najoštrije osuđuju taj čin.

„Upozoravamo sve nas kao društvo da razmislimo, šta se ovo dešava i gdje nas ovo vodi. Gdje je nestalo “čojstvo i junaštvo”“, naveli su iz Ženskog kluba.

Prema njihovim riječima, nakon salvi gnusnih, prostačkih uvreda, seksističkih i mizoginih napada, “junaci” su se odvažili i fizički da se obračunaju sa Vuksanović Stanković, samo zato što im smeta njen politički stav.

„Mjesecima na društvenim mrežama, portalima i opskurnim televizijskim emisijama su joj crtali metu. Ovo je zaista postalo nepodnošljivo, dotaknuto je dno“, kazali su iz Ženskog kluba.

Kako su naveli, upaljen je crveni alarm.

Iz Ženskog kluba su upitali zašto smetaju žene sa stavom, i kome smeta taj klub.

Ženski klub je, kako su rekli iz tog skupštinskog tijela, možda i jedina svijetla tačka u političkom sivilu.

„Pokazao je da, uprkos političkim i ideološkim razlikama, možemo zajedno da radimo dobre stvari u korist našeg društva, a te vrijednosti prepoznaju naši međunarodni partneri“, navodi se u saopštenju.

Iz Ženskog kluba kazali su da je to očigledno počelo da smeta nekim strukturama koje žele konflikte.

„Pa se ovih dana vrlo intenzivno raspitaju za naš rad, da li nas i ko plaća za to, te nas redovno “čašćavaju” raznim “komplimentima”“, naveli su iz Ženskog kluba.

Kako su rekli, činjenica da se zbog ozbiljnih prijetnji moralo angažovati obezbjeđenje i ministarkama prosvjete i zdravlja, Vesni Bratić i Jeleni Borovinić Bojović, potvrđuje da žene u politici smetaju.

Iz Ženskog kluba naveli su da je vrhunac beščašća i moralnog posrnuća planirani napad na njihovu koleginicu Vuksanović Stanković.

Iz tog skupštinskog tijela poručili su da je kap prelila čašu i da je ovo alarm za cijelo društvo.

Kako su rekli, nema kočnica kad se radi o ženama u javnom životu – one se vrijeđaju, omalovažavaju, prijeti im se, planiraju se fizički napadi.

„Na drugoj strani, da slika bude potpuna, samo u par mjeseci tri mlade žene bivaju upucane ili prebijene do smrti od strane svojih partnera, a da na njihove vapaje institucije sistema nijesu reagovale“, kaže se u saopštenju.

Iz Ženskog kluba upozorili su da se mora najoštrije reagovati i da se moraju adekvatno sakcionisati svi „monstrumi“, koji, kako se navodi, šalju sliku da su žene u Crnoj Gori nezaštićene.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije