fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaVučić: Nova vlada Srbije imaće ograničen mandat

Vučić: Nova vlada Srbije imaće ograničen mandat

Beograd, (MINA) – Nova vlada Srbije imaće ograničen mandat, najkasnije do 3. aprila 2022. godine kada će se održati novi parlamentarni izbori, zajedno sa redovnim predsjedničkim, kazao je predsjednik te države i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić.

On je kazao da će, uz SNS, vladu činiti i njihov dosadašnji partner Socijalistička partija Srbije (SPS), ali i Srpski patriotski savez – SPAS, koji je do sada bio u opoziciji, kao i stranke manjina.

Vučić je, nakon zasijedanja Predsjedništva SNS-a, rekao da će dosadašnji šef diplomatije Ivica Dačić biti novi predsjednik Skupštine, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Vučić nije saopštio imena budućih ministara, navodeći da će to učiniti nakon dodatnih razgovora unutar stranke i da će končan spisak ministara biti saopšten u nedjelju.

“Oko dva, tri ili četiri imena su nedoumice”, rekao je Vučić.

On je najavio da će biti nekoliko novih ministarstava, među kojima i ministarstvo za ljudska prava i dijalog.

Govoreći o kraćem mandatu buduće vlade, Vučić je rekao kako “želi da se snage koncentrišu, ne da imaju četiri godine mandata da uživaju, već da kao štih-proba rade godinu i po dana i svu snagu usmjere na reforme”.

Najčitanije