fbpx
NaslovnicaCrna GoraŠehović: Naći održiv način za izlazak iz krize

Šehović: Naći održiv način za izlazak iz krize

Podgorica, (MINA) – Crna Gora u najkraćem roku mora naći održiv način za izlazak iz političke i institucijalne krize i za vraćanje na evropski kolosjek, za šta je osnovni preduslov izbor sudija Ustavnog suda.

To je ocijenjeno na sastanku predsjednika Socijaldemokrata (SD) Damira Šehovića i specijalnog izaslanika Vlade Njemačke za zemlje Zapadnog Balkana, Manuela Saracina.

Šehović je kazao da se Crna Gora suočava sa najvećom krizom od obnove nezavisnosti, zahvaljujući prije svega antievropskoj agendi aktuelne i prethodne Vlade.

“Zato je hitno potrebno izvršiti deblokadu Ustavnog suda, ali i organizovati prijevremene parlamentarne izbore, nakon kojih ćemo dobiti Vladu koja će istinski biti privržena evropskom i evroatlanstkom sistemu vrijednosti i zaustaviti dalje urušavanje temeljnih vrijednosti na kojima naše društvo počiva“, naveo je Šehović.

on je kazao da situacija u Crnoj Gori ima i širi, regionalni značaj, imajući u vidu konstantnu njenu izloženost malignim uticajima trećih strana posljednjih godina, zbog čega je prisustvo dokazanih međunarodnih partnera od posebno važnosti.

„Zato smo veoma zahvalni na dodatnoj pažnji i posvećenosti koju Njemačka pokazuje prema Crnoj Gori, ali i prema Zapadnom Balkanu u cjelini“, rekao je Šehović.

Saracin je ponovio da je politička i ustavna kriza prepreka za pridruživanje Crne Gore Evropskoj uniji.

„Zato očekujemo od svih parlamentarnih partija da pokažu potrebnu dozu političke zrelosti i odgovornosti, sa ciljem postizanja potrebnih dogovora o Ustavnom sudu i ostalim otvorenim pitanjima koja su u interesu evropske i evroatlantske budućnosti Crne Gore, kojoj je ubjedljiva većina njenih građana privržena“, kazao je Saracin.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije