fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaRakočević: U narednih 14 mjeseci DPS će odlučivati u vlasti

Rakočević: U narednih 14 mjeseci DPS će odlučivati u vlasti

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS), u narednih 14 mjeseci, biće partija koja odlučuje u vlasti, kazao je poslanik DPS-a Nikola Rakočević dodajući da će se DPS o modelu manjinske vlade odrediti kad dođe vrijeme za to.

Rakočević je naveo da je DPS istrajan u tome “da ova štetočinska Vlada” što prije padne, a da o ostalim inicijativama tek treba da se razgovara,

“Interes broj jedan građana, države i našeg evropskog puta jeste da ova Vlada padne. Uradićemo sve i po tom pitanju spremni smoi da sarađujemo i sa najudaljenijima. I, samim tim, Vlada će pasti”, kazao je Rakočević gostujući na Gradskoj televiziji.

On je, govoreći o izboru manjinske vlade, kazao da će se o tom modelu DPS odrediti kad dođe vrijeme.

“Najbolji koncept je politička vlada u kojoj će oni koji su najjači biti i najviše odgovorni”, dodao je Rakočević.

On smatra da su, ukoliko se za tako nešto nijesu trenutno stekli uslovi, vanredni parlamentarni izbori drugo najbolje rješenje.

“Da građani svima odrede cijenu, koliko kome vjeruju i da onda gradimo evropsku platformu i evropsku vladu. Treće rješenje je manjinska vlada. Ako je to jedina opcija i znači pad ove Vlade i put naprijed za Crnu Goru, spremni smo da budemo partner”, rekao je Rakočević.

Prema njegovim riječima, takav model bi svakako bio oročen, kao i svaka manjinska vlada svugdje u Evropi.

“Upozoravamo da će biti potrebno mnogo znanja, odlučnosti, iskrenosti i korektnosti u odnosu partnera da bi napravili iskorak i spasili Crnu Goru od ovog stanja u koje je uvukla štetočinska Vlada Zdravka Krivokapića”, kazao je Rakočević, prenosi portal Gradski.

Rakočević je naglasio da je njegov lični stav da svi, koji su učestvovali u formiranju aktuelne Vlade i doprinijeli “da ona neprimjereno dugo traje i šteti vitalnim interesima države”, treba da budu smijenjeni.

Komentarišući stav Građanskog pokreta URA da DPS ne može biti dio manjinske vlade, Rakočević je kazao da su on i njegove kolege prognozirali neke od stvari koje se sada dešavaju.

“U narednih 14 mjeseci DPS će, naravno, biti najjača partija, kao što je i sada, međutim – biće i ona koja odlučuje u vlasti i tada ćemo se odnositi prema svima koji su naši tradicionalni, ali i potencijalni partneri, taman onako kako su se oni odnosili prema nama i kako će se, posebno, odnositi od sada prema nama”, rekao je Rakočević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije