fbpx
NaslovnicaCrna GoraPokret Evropa sad učestvovaće na lokalnim izborima

Pokret Evropa sad učestvovaće na lokalnim izborima

Podgorica, (MINA) – Pokret Evropa sad, bivših ministara finansija i ekonomskog razvoja Milojka Spajića i Jakova Milatovića, izaći će na lokalne izbore u oktobru.

Spajić je na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni programski ciljevi i principi Pokreta, kazao da ih ništa neće zaustaviti, i da je njihov dolazak na političku scenu neminovnost.

“Građani su svjesni rezultata. Mislimo da je bilo kakvo odlaganje izbora pucanje u prazno. Izlazimo na lokalne izbore“, rekao je Spajić.

Na pitanje da li će neko od ministara bivše vlade biti dio pokreta, Spajić je kazao da su željeli da prezentuju ideju.

„U ovom trenutku zavisi organizacija od nas dvojice, ali mi ne želimo da kasnije ta organizacija bude taoc nas“, rekao je Spajić i dodao da u ovom trenutku ne bi iznosio imena.

Milatović je rekao da će se to znati na prvom kongresu, koji će biti, kako je najavio, u avgustu ili septembru.

„Mi smo u komunakciji sa mnogim ljudima iz bivše vlade i u narednih mjesec-dva će sve biti zaokruženo“, naveo je Milatović.

Na pitanje koja je grupa birači njihov cilj, Milatović je kazao da su usmjereni na sve birače kojima je u srcu ono što je i njima.

Na pitanje koga vide kao partnera i da li će bivši premijer Zdravko Krivokapić biti dio pokreta ili ga podržavati, Spajić je kazao da očekuju priliv sa svih političkih polova u Crnoj Gori.

„U predizborne koalicije sigurno nećemo ulaziti. Ići ćemo sami i vidjeti šta građani misle na izborima“, rekao je Spajić.

Spajić je kazao da je Krivokapić sam govorio da neće ulaziti u politiku, a da su u komunikaciji sa njim.

„U ovom trenutku Jakov i ja smo tu i očekujemo prijave građana“, rekao je Spajić.

Na pitanje kako će pokret biti ideološki postavljen i sa kim će sarađivati na osnovu toga, Spajić je kazao da je ideologa prošlosti držala državu.

„Ukoliko želite da se uhvatite u koštac sa ozbiljnim pitanjima, vi nemate kad da se bavite ideologijama“, rekao je Spajić.

Spajić je kazao da neke partije same sebe isključuje iz saradnje sa njima.

„Kako mi da sarađujemo sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) koji govore da program Evropa sad nije dobar. Isto kao i Demokratski front (DF). Program Evropa sad je lakmus papir za sve partije“, dodao je Spajić.

Kako je kazao, DF i DPS, „ovakvi kakvi jesu su nepoželjni i moraju dubinski da se promijene“.

On je pozvao sve građane koji su glasali DF, DPS i ostale partije koje nijesu dobro radile da ih kazne na lokalnim, parlamentarnim, a kasnije i na predsjedničkim izbora.

Milatović je rekao da žele vanredne parlamentarne izbore zajedno sa lokalnim izborima u oktobru.

„Pozivamo Vladu i parlamentarnu većinu da to daju nezadovoljnim građanima. Mi smo za te izbore spremni“ rekao je Milatović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Paramont zaustavljen u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Košarkaški klub osoba sa invaliditetom Paramont iz Podgorice nije uspio da...