fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaParlamentarna većina da ne učestvuje u dogovoru Abazovića i Đukanovića

Parlamentarna većina da ne učestvuje u dogovoru Abazovića i Đukanovića

Podgorica, (MINA) – Prava Crna Gora pozvala je parlamentarnu većinu da ne učestvuje u, kako su kazali, zakulisnom dogovoru lidera Građanskog pokreta URA i Demokratske partije socijalista (DPS), Dritana Abazovića i Mila Đukanovića.

Iz koalicije Crno na Bijelo su ranije danas saopštili da nude koncept manjinske vlade bez DPS-a i DF-a, navodeći da je to način da se odblokira evropski put Crne Gore.

Predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić, ocijenio je da je nakon Abazovićeve konferencije za novinare, jasno da je Đukanović dio procesa memorandumskog rušenja aktuelne Vlade, kako bi se vratio na političku scenu.

To je, prema riječima Milačića, javno verifikovano Abazovićevim stavom da mu je za formiranje takozvane manjinske vlade prihvatljiva podrška DPS-a.

„Prava Crna Gora poziva parlamentarnu većinu da ne učestvuje u zakulisnom dogovoru Dritana Abazovića i Mila Đukanovića“, poručio je Milačić.

On je naveo da današnja objava rušenja Vlade dolazi samo 20-ak dana nakon izglasavanja Budžeta i projekta Evropa sad, a 15 dana prije prvih benefita u vidu povećanja minimalne zarade na 450 EUR, “koje su izborili ministri i premijer koji se danas ruše”.

„Na današnjoj konferenciji za novinare opet se čula umirujuća mantra da se “DPS ne vraća”. Tačno da nikada neće imati uspjeh na izborima, ali to nije jedini način za povratak DPS-a“, kazao je Milačić.

Prema njegovim riječima, Đukanović se uveliko vraća koruptivnom političkom diplomatijom, zakulisnim dogovorima i trgovinom izbornom voljom.

Milačić je ocijenio da upravo URA sa memorandumskim partnerima Đukanoviću omogućava da sruši Vladu i izabere neku u kojoj neće imati ministre DPS-a, kao što nema ni sada, ali na koju će imati više nego direktan uticaj.

„Istu stvar očekuju oni iz parlamentarne većine koji su otvoreno podržali Memorandum“, smatra Milačić.

Kako je naveo, URA zauzvrat želi svog premijera, Abazovića, ministre i osvetu premijeru Zdravku Krivokapiću zbog, prije svega, njegovog čvrstog stava u zaštiti Ustava povodom ustoličenja mitropolita Joanikija i događaja na Cetinju.

Milačić je istakao da će Prava Crna Gora biti skupa sa istinskim partnerima većine “koji će u koordinaciji sa narodom biti spremni da brane izbornu pobjedu 30. avgusta”.

On je kazao da će ta partija, bez ijednog promila političke korektnosti, rušiti svaki sporazum i imenovati svakog političara koji na neki način, iz bilo kog razloga, ruši pobjedu izvojevanu 30. avgusta i, na ovaj ili onaj način, vraća Đukanovića i DPS u procese političkog odlučivanja.

„Ova borba je tek počela i građani će tek u budućim danima pokazati svoj autoritet i spremnost da se odbrani 30. avgust“, poručio je Milačić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije