fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaNikolić: Rusija ne može biti pobjednik u ratu

Nikolić: Rusija ne može biti pobjednik u ratu

Podgorica, (MINA) – Rusija može da osvoji još ukrajinskih teritorija, ali ne može biti pobjednik u ratu protiv Ukrajine, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić.

Kako je saopšteno iz DPS-a, Nikolić je rekao da su dvije ključne premise za takav zaključak, a da je prva to što se Rusija obrušila na važeći medđunarodni poredak i brutalnom agresijom na suverenu državu i njeno stanovništvo okrenula protiv sebe cio demokratski svijet.

“I druga – Ukrajina se bori za slobodu, što je u moralnom smislu čini istorijski nadmoćnijom”, poručio je Nikolić u obraćanju na a Interparlamentarnoj konferenciji za zajedničku vanjsku i bezbjednosnu politiku Evropske unije (EU) i zemalja kandidata u Stokholmu, na temu ruske agresije na Ukrajinu.

Nikolić je podsjetio predstavnike nacionalnih parlamenata članica EU i poslanike Evropskog parlamenta da je Skupština Crne Gore stala u red sa cijelim demokratskim svijetom i snažno osudila agresiju Rusije na Ukrajinu.

“Danas imamo moralnu dužnost da kažemo kako ovo nije ona Rusija koju pamtimo. Današnja Rusija osramotila je svoju istorijsku reputaciju, kao i slavnu Crvenu armiju iz Drugog svjetskog rata”, kazao je Nikolić.

On je naveo da se, tehnički i istorijski gledano, svaki rat okončava diplomatskim rješenjem.

Nikolić je rekao da očekuje da će tako biti i ovog puta, ali da je veliko pitanje kada i kako.

“Kad počne da se zvecka nuklearnim oružjem, to ukazuje da su politika i diplomatija u slobodnom padu. Zato bi sve globalne progresivne politike trebalo da se udruže i svojim akcijama i inicijativama pomognu da se povrati mir”, poručio je Nikolić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije