fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaMilačić: Bulajić da ne zakazuje sjednicu bez saglasnosti većine

Milačić: Bulajić da ne zakazuje sjednicu bez saglasnosti većine

Podgorica, (MINA) – Prava Crna Gora pozvala je vršioca dužnosti predsjednika Skupštine Strahinju Bulajića da, bez saglasnosti 41 poslanika većine od 30. avgusta, ne zakazuje sjednicu redovnog proljećnog zasjedanja na kojoj bi se birao novi predsjednik parlamenta i nova vlada.

Lider te stranke Marko Milačić kazao je da se već nekoliko mjeseci unazad prekraja izborna volja građana putem, kako je naveo, političke korupcije i stvaranjem nove većine suprotne izbornim programima i porukama 30. avgusta.

Milačić smatra da su, s obzirom na to, prijevremeni parlamentarni izbori jedino legitimno rješenje postojeće političke krize.

“Sazivanje sjednice, bez saglasnosti 41 poslanika 30. avgusta, bilo bi ravno izdaji izborne volje građana i svjesnom učestvovanju u njenom prekrajanju i uvođenju Demokratske partije socijalista (DPS) u novu parlamentarnu većinu, kroz izbor novog predsjednika Skupštine i nove vlade”, naveo je Milačić.

On je kazao da je prethodno rukovodstvo Skupštine, na čelu sa Aleksom Bečićem, i Vlade, na čelu sa Zdravkom Krivokapićem, izabrano većinom od 41 poslanika partija koje su glasale za pad režima DPS-a.

Prema riječima Milačića, u ovom trenutku ne postoji saglasnost te većine za izbor novog predsjednika Skupštine i nove vlade.

“U dobroj parlamentarnoj praksi ovog saziva Skupštine bilo je uobičajeno da se sjednica ne zakazuje ukoliko ne postoji saglasnost svih konstituenata većine od 41 poslanika 30. avgusta, pa je Bečić potpuno legitimno odlagao sjednice Skupštine”, naveo je Milačić.

On smatra da je potpuno legitimno bilo višemjesečno odlaganje sjednice Skupštine, dok je čekana saglasnost Demokratskog fronta (DF) u toku trajanja njihovog bojkota.

Milačić je pozvao DF i Bulajića da, na taj način, pruže jasne garancije da neće zakazivati sjednicu bez većine 41 poslanika parlamentarne većine 30. avgusta.

“To će biti konkretan pozitivan signal da postoji volja većine u okviru 41 poslanika 30. avgusta da se sačuva izborna pobjeda i spriječi izdaja stvorena pokušajima političke korupcije od DPS-a”, poručio je Milačić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...