fbpx
NaslovnicaGlavna vijestMedoks: Crna Gora i Balkan nijesu u opasnosti

Medoks: Crna Gora i Balkan nijesu u opasnosti

Podgorica, (MINA) – Crna Gora i Balkan nijesu u neposrednoj opasnosti kako je bila Ukrajina, ocijenila je ambasadorka Velike Britanije u Podgorici Karen Medoks.

Medoks je poručila da bi bilo kakva prijetnja NATO članici, kakva je Crna Gora, bila velika eskalacija postojećeg rata.

Ona je, za Televiziju Crne Gore (TVCG) kazala da Crna Gora ima pravo da bude budna i na oprezu, jer Rusija predstavlja prijetnju zemljama u ovom regionu, naročito u hibridnom smislu.

“Najbolja odbrana je da se izgradi otporna država sa snažnim institucijama, a pod tim podrazumijevam nezavisne medije, aktivno civilno društvo, policiju i sudski sistem, kao i funkcionalnu Skupštinu”, rekla je Medoks.

Ona je istakla da bi ulazak Crne Gore u Evropsku uniju (EU) poslao snažnu poruku vezano za budućnost države i vrijednosti koje društvo njeguje.

“Ipak, čak i bez članstva u EU, Crna Gora može zaštititi sebe, jačanjem vladavine prava i institucija. Ni Ujedinjeno Kraljevstvo nije u EU, ali imamo snažne institucije”, istakla je Medoks.

Ona je ocijenila da snažne sankcije pružaju ekonomske rezultate, prenosi portal RTCG.

“To možemo da vidimo u Rusiji, ali nažalost, kako postrožavamo sankcije, to ne zaustavlja invaziju i još uvijek vidimo očegledna kršenja ljudskih prava, uključujući bombardovanje bolnice”, kazala je Medoks.

Ona je kazala da je ujedinjenje Evrope i svijeta bez presedana.

“Crna Gora je, kao NATO država, djelovala u skladu sa odlukama NATO saveznika i EU. Vaša Vlada je objavila vrlo brzo usaglašavanje sa sankcijama EU, važno je da se one adekvatno implementiraju”, rekla je Medoks.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije