fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaMCP nije podržala formiranje manjinske vlade

MCP nije podržala formiranje manjinske vlade

Podgorica, (MINA) – Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) nije podržala formiranje manjinske vlade, i ne želi da učestvuje u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama, saopštili su iz MCP.

Iz MCP su to kazali povodom navoda da Srpska pravoslavna crkva (SPC) daje podršku formiranju manjinske vlade Crne Gore.

„Mitropolija nije dala rečenu podršku niti želi da učestvuje, ni sada ni ubuduće, u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je za Mitropoliju dragocjena i važna izborna pobjeda nad „bogobornim“ bivšim režimom od 30. avgusta 2020. godine, koju su, kako je saopšteno, stranke sadašnje parlamentarne većine izvojevale na talasu svenarodnih litija.

Iz MCP su rekli da su mirne, molitvene litije bile jedinstven jevanđelski izraz borbe za slobodu vjere.

“Stoga neka niko od Mitropolije ne očekuje da će ona dati podršku formiranju bilo koje vlade koja bi na mala ili velika vrata, posredno ili neposredno, vratila na vlast bivši režim”, navodi se u saopštenju.

Iz MCP su kazali da su zvanični predstavnici bivšeg režima zbog, kako su naveli, ugrožavanja vjerskih prava i sloboda SPC sami sebe izopštili iz crkve.

“I time ostali van njenog okrilja sve do njihovog iskrenog pokajanja koje se, nažalost, nije dogodilo do dana današnjeg”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije