fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaLekić: Što prije iznijeti jasnu strategiju

Lekić: Što prije iznijeti jasnu strategiju

Pdgorica, (MINA) – Duže trajanje konsultacija predstavnika parlamentarne većine sa premijerom Zdravkom Krivokapićem ne bi dobro odjeknulo u javnosti, ocijenio je lider Demosa Miodrag Lekić dodajući da je potrebno što prije izaći sa jasnom strategijom.

Lekić je novinarima, nakon sastanka sa Krivokapićem, kazao da je neophodno napraviti ozbiljan zaokret, jer se teško može biti zadovoljan ukupnim sistemom funkcionisanja vlasti.

On je ocijenio da je, više od nominalne rekonstrukcije, neophodna rekonstrukcija metode rada Vlade.

“Potrebno je i da se konačno uspostavi odnos parlamentarne većine i Vlade. Možda nijesu prošli svi vozovi da se uspostavi taj odnos, koji je preduslov bez kojeg ne možemo dalje”, rekao je Lekić.

On naveo da, “ukoliko bude trajao sistem dogovaranja i ukoliko se ne pređe na konkretne stvari”, proći će vrijeme i ponoviće se situacija od prošle godine “kada su prošla dva mjeseca u atmosferi nepovjerenja”.

“Sugerisao sam Krivokapiću da se što prije mora izaći iz situacije nejasnoća. Upozorio sam da trajanje konsultacija neće baš dobro odjeknuti u javnosti i da je potrebno da se što prije izađe sa jasnom strategijom”, istakao je Lekić.

Lekić je kazao i da od premijera nije dobio odgovor na pitanje da li planira da se “od crkveno-ekspertske Vlade pređe na širi model, koji bi obuhvatao parlamentarnu većinu i nestranačke ličnosti”.

“Postavio sam neka pitanja, dobio sam odgovore koje sam dobio. Ukratko, posljednji je momenat za ozbiljan zaokret”, rekao je Lekić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije