fbpx
NaslovnicaGlavna vijestKrivokapić: Nikome sreću nije donio prelet iz jedne u drugu stranu

Krivokapić: Nikome sreću nije donio prelet iz jedne u drugu stranu

Podgorica, (MINA) – Izglasavanje nepovjerenja Vladi bio bi još jedan primjer političke korupcije, ocijenio je premijer Zdravko Krivokapić, dodajući da se nada da će u takvoj situaciji istražni organi postupiti drugačije nego u prethodnim slučajevima.

Krivokapić je, odgovarajući na pitanje da li će Vlada “preživjeti” s obzirom da poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) tvrde da imaju potrebnu većinu za izglasavanje nepovjerenja Vlade, kazao da da “nikada i nikome sreću nije donio prelet iz jedne u drugu stranu”.

“Ako se to desi, to znači da je na djelu još jedan primjer političke korupcije. Ja se nadam da će u takvoj situaciji istražni organi biti drugačiji nego u svim prethodnim slučajevima”, poručio je Krivokapić.

On je novinarima, na svečanosti povodom obilježavanja prve godine rada Vlade, kazao da ti medijski navodi nijesu tačni.

“Nema čovjeka u Crnoj Gori koji u ovom trenutku može da se prikloni toj grupaciji od 40 poslanika”, rekao je Krivokapić.

On je rekao da nema više tajkuna i da moćni treba svoju snagu da pokažu na tržištu, a ne preko dogovora sa pojedincima.

Kako je kazao, niko ne zna koje bi rješenje bilo, ukoliko bi vlada pala.

On je upitao zbog čega se priča o izborima, kada nema uređenog biračkog spiska, novog izbornog zakonodavstva, Tužilačkog savjeta i kada nema predsjednika Državne izborne komisije.

“I zamislite, građane varate da su to obaveze ove vlade. To su obaveze onih koji ne mogu da se dogovore, a onda sve svaljuju na ovu vladu”, rekao je Krivokapić.

Na pitanje kada će Crna Gora dobiti ministra pravde, Krivokapić je kazao da sve promjene zavise od političke volje u parlamentu.

“Ja bih volio da već sjutra imam ministra pravde”, rekao je Krivokapić.

On je dodao da, bez tog ministra, državni sekretar teže komunicira sa komesarom ili bilo kojom drugom institucionalnom strukturom.

Krivokapić je istakao da je crnogorska delegacija, prilikom boravka u Strazburu, čula da je poželjno imati ministra pravde što prije.

“Ali kao što i sami znate, to ne zavisi samo od ove vlade”, rekao je Krivokapić.

Na pitanje sa radom koja tri resora je izuzetno zadovoljan, on je kazao da je neko u jednom segmentu dao više, a neko u drugom, i da bi svako izdvajanje bilo kog ministra bilo nekorektno.

Krivokapić je ocijenio da je vlada izuzetno uspješna.

On je dodao da je vlada odoljela izazovima trenutka i brojnih neregularnosti.

“Ovu vladu je svaki napad, atak, primjedba, kritika, činjila jačom, snažnijom i održivom”, naveo je Krivokapić.

Odgovarajući na pitanje kako komentariše to što u petak ističe rok koji je Demokratski front dao za odgovor na platformu kojom je traženo formiranje nove vlade , Krivokapić je ponovio da platforma nije upućena Vladi, već parlamentarnoj većini.

On je rekao da ne očekuje, kako je naveo, nove senzacije, koje je javnost imala prilike da čuje od 4. decembra prošle godine.

„Očekujem smirivanje ove političke situacije, da svi shvatimo da je naša uloga ona koju smo dobili. Nadam se da su ovo teškoće koje svaka demokratija mora da preboli”, naveo je Krivokapić.

Na pitanje hoće li podnijeti ostavku u slučaju da parlamentarna većina do petka uspije da se dogovori oko izbora nove vlade, on je odgovorio da apsolutno prihvata sve što dogovori parlamentarna većina, a što ne mijenja rezulatat prošlogodišnjih parlamentarnih izbora.
(kraj) nij/tir

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...