fbpx
NaslovnicaGlavna vijestKoprivica: Nastavljamo sa protestima

Koprivica: Nastavljamo sa protestima

Podgorica, (MINA) – Protesti protiv prekrajanja izborne volje građana biće nastavljeni, i biće organizovani u svim gradovima Crne Gore, poručio je poslanik Demokrata Momo Koprivica.

“Nakon masovnog protesta u Podgorici, nastavljamo u subotu u 19 sati u Kolašinu, i u nedjelju u 18 sati Pljevljima. Nakon toga ide najmasovniji svenarodni protest u srijedu u 18 sati u Podgorici”, rekao je Koprivica.

On je, na konferenciji za novinare, kazao da će se, nakon toga, svi gradovi priključiti protestima, dodajući da će centralni biti u Podgorici.

“Do detalja dogovorenu prevaru jedino narod na mirnim i demokratskim protestima može zaustaviti. Nama je cilj da se sačuva izborna volja građana i tom dinamikom će se nastaviti”, rekao je Koprivica.

On je negirao da su Demokrate dobile formalne pozive na pregovore o rješavanju političke krize.

“Što se tiče razgovora, mi smo ozbiljan politički subjekat. Nijesmo dobili nikakve formalne pozive, već samo špekulacije preko medija”, naveo je Koprivica.

On je kazao da je sastanak predstavnika Građanskog pokreta URA sastao i Demokratske partije socijalista (DPS) održan u zgradi predsjedništva.

“Međupartijski sastanak se vodio u zgradi predsjedništva. Preostaje da dovrše zloupotrebu državnih resursa tako što će zaključiti sporazum u Vili Gorica”, rekao je Koprivica.

On je kazao da je lider URA-e Dritan Abazović potvrdio da ima podršku 30 poslanika DPS-a, čime je, kako tvrdi Koprivica, priznao da je formirana koalicija sa DPS-om.

“Onaj ko razgovara sa Abazovićem, pregovara sa DPS-om, jer Abazović je most sa DPS-om”, rekao je Koprivica.

kako je naveo, upitno je šta DPS dobija od toga što Abazović računa na podršku njihovih 30 poslanika.

“Niko, a kamoli DPS, ne daje podršku bez protivusluge. DPS od toga dobija najviše. Od njih će, ako prođe ova prevara, zavisiti javne politike vlade”, isatkao je Koprivica.

On je ocijenio da će manjinska vlada dovesti u pitanje sve socio-ekonomske reforme i zakone, daodajući da je riječ o vladi koja će biti “po mjeri, u šaci i po diktatu DPS-a”.

“Svako ko uđe u vladu je politički korumpiran ministar. Pokazaće se ko je sve ovo vrijeme bio spavač u redovima opozicije”, rekao je Koprivica.

On je kazao da se ovih dana želi prebaciti odgovornost na Demokrate, dodajući da oni koji to rade žele riješiti probleme URA-e i anestezirati narodno nezadovoljstvo.

“Prije mjesec je dogovoreno da URA dobije pet mjesta, SNP sedam, od čega bi tri u vladi pokrili partijski funkcioneri, a ostale četiri pozicije bi pripale onim političkim subjektima koji pokušavaju da zbune javnost, kako bi olakšali predaju vlasti”, rekao je Koprivica.

Koprivica tvrdi da bi, preko SNP-a, bili “zadovoljeni oni koji bi mogli da prave probleme koaliciji URA i DPS-a”.

Prema riječima Koprivice, planirano je da manjinske partije dobiju četiri mjesta u vlasti, a da DPS involvira svoj kadar na te pozicije, sve dok, kako tvrdi Koprivica, ne dođe do potpunog uključenja DPS-a u vlast.

“Namjera je bila da nas uvuku u jednu od najvećih prevara, koja je bila planirana dodjelom dva mjesta. Zato ste čuli od Abazovića da nudi ta mjesta našim funkcionerima, koji su to sa indignacijom to odbili”, rekao je Koprivica.

On je ponovio stav Demokrata da su izbori jedini izlaz iz političke krize.

“Govorili smo – dogovor u okviru parlamentarne većine, uz pisanu garanciju da se neće ići sa DPS-om. U suprotnom, rješenje su izbori. Sve ostalo je fingiranje pregovora da bi se završilo sa DPS-om, jer je sve unaprijed dogovoreno”, rekao je Koprivica.

On je poručio i da izjava da nema izbora bez reforme biračkog spiska predstavlja obmanu.

“Birački spisak je u rukama ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića već godinu i po. Abazović je imao priliku da počisti birački spisak, zajedno sa Sekulovićem”, rekao je Koprivica.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu