fbpx
NaslovnicaGlavna vijestKoprivica: Abazović osvetio Katnića rušenjem parlamentarne većine

Koprivica: Abazović osvetio Katnića rušenjem parlamentarne većine

Podgorica, (MINA) – Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović osvetio je bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića tako što je srušio parlamentarnu većinu koja je dovela do njegove smjene, ocijenio je poslanik Demokrata Momo Koprivica.

Tužilački savjet (TS) konstatovao je u četvrtak prestanak funkcije Katniću, jer je ispunio zakonske uslove za odlazak u starosnu penziju.

Koprivica je, na konferenciji za novinare, rekao da je odlazak Katnića sjajna vijest za borbu protiv kriminala i korupcije.

Prema njegovim riječima TS je uradio ono što je bilo ustavno i zakonito.

Koprivica je rekao da u prilog tome da se radi o nepristrasnom TS, govori činjenica da su odluke o prestanku tužilačkih funkcija donijete glasovima većine od 80 odsto.

“Takve odluke govore da je uspio izbor depolitizovanog TS. U rad tužilačkog savjeta ne smije da se miješa politička partija, jedine instrukcije njima mogu dolaziti iz Ustava i zakona”, naveo je on.

Koprivica je, govoreći o sinoćnoj konferenciji za novinare Abazovića, kazao da se mora konstatovati da nema većeg političkog licemjerstva nego se pohvaliti smjenom Katnića, a sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) smijeniti parlamentarnu većinu koja je dovela do njegove smjene.

“To je vrhunac političkog licemjerstva, to je pokušaj da se kitite tuđim perjem, motiv da se skrene pažnja sa sopstvene izdaje. Može se reći da se Katnić preko Abazovića osvetio parlamentarnoj većini koja je dovela do njegove smjene”, kazao je koprivica.

On je dodao da je, sa druge strane, Abazović osvetio Katnića tako što je srušio parlamentarnu većinu koja je dovela do njegove smjene.

“Ova zasluga za smjenu Katnića ne pripada onome ko se sinoć politički licemjerno pohvalio time, jer je on srušio parlamentarnu većinu”, istakao je Koprivica.

Govoreći o formiranju vlade, on je rekao da se čulo više priča, prvo o manjinskoj, pa sada tehničkoj vladi.

“Ciljevi su neusaglašeni, postoje mimiolaženja u odborima kod nekih partija”, kazao je Koprivica.

Prema njegovim riječima, vlada koja se bira sa DPS-om, bez izbora, nije ni manjinska ni tehnička, ni stranačka, ni nestranačka, nego izdajnička.

“Jer počiva na izdaji i birača koji su rekli da DPS ide u opoziciju, i izdaji sporazuma koji je potpisan u septembru 2020. godine”, kazao je Koprivica.

On je rekao da nije važno “ko je vladu krstio, već ko je aminuje”.

“A ako je aminuje DPS, ona će štiti DPS”, dodao je Koprivica.

On je ponovio da Demokrate neće učestvovati u razgovorima oko vlade dok ne dobiju pisane garancije da DPS neće biti dio skupštinske većine, i poručio da su, ukoliko se ne postigne dogovor unutar parlamentarne većine, izbori najbolje rješenje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije