fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaKnežević: Sumnjam da je Katnić plasirao tajne podatke

Knežević: Sumnjam da je Katnić plasirao tajne podatke

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević kazao je da je informacija da je na današnjoj konferenciji za novinare iznio tajne podatke sa sjednice tog skupštinskog tijela, koja je održana u ponedjeljak, brutalna neistina.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) saopštili su da je Knežević, iznošenjem podataka sa sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu zatvorene za javnost, ugrozio postupke koji se vode pred SDT-om.

Knežević je u odgovoru glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, dostavljenom Portalu RTCG, naveo da su tajne podatke sa sjednice Odbora objavile Vijesti.

“Otvoreno sumnjam da ih je Katnić plasirao, a iz kojih razloga, vjerujem da će utvrditi nezavisna istraga novog tužilaštva”, rekao je Knežević.

On je pozvao nadležne organe da pokrenu istragu kako su se u Vijestima pojavile informacije sa sjednice Odbora uz, kako je kazao Knežević, “filovane spinove kako bi se skrenuo pravac istrage sa Mila Đukanovića i Duška Markovića”.

“A ako sam iznio tajne podatke, kako tvrdi SDT, a tvrdim da nijesam, pozivam Katnića da odmah pokrenu postupak protiv mene”, naveo je Knežević u reagovanju.

On je dodao da se neće pozivati na poslanički imunitet.

“U nedostatku argumenata i potpuno razgolićen nepobitnim dokazima o njegovoj namjeri da prikrije tragove koji vode do Đukanovića i Markovića, a odnose se na aferu prisluškivanje, Katnić je izrekao brutalnu neistinu da sam odao tajne podatke na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu”, naveo je Knežević.

Prema njegovim riječima, SDT-u neće biti ni prvi, ni posljednji put da se obračunava sa njim.

Knežević je podsjetio da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Katnića zbog, kako je naveo, zloupotrebe službenog položaja i pokušaja da opstruira istragu u aferi prisluškivanje i montiranja optužnice u slučaju državni udar.

“A što se tiče Katnićevog stava da neće više dolaziti na sjednice Odbora, neka se ne brine”, naveo je Knežević.

On je kazao da poslije onoga što je čuo na sjednici Odbora, Katnića više neće zvati.

“Jer moram čuvati ugled Skupštine, a postoji i osnovana sumnja da će sve što čuje na Odboru prenijeti Zoranu Lazoviću. Zato je i napustio sjednicu prije glasanja o izvještaju”, rekao je Knežević.

On je poručio Katniću “da ga neće zaustaviti u razotkrivanju ove i mnogih drugih afera, ili neće biti predsjednik Odbora”.

On je dodao da ne traži nikakvo obezbjeđenje.

“Ali svima poručujem da ćemo se ja i članovi moje porodice braniti svim raspoloživim sredstvima. Vrijeme je za pravdu, ali i da vidimo ko je špijun i ko izdajnik Crne Gore. Za sebe i moju porodicu znam da nijesmo”, naveo je Knežević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Čađenović predsjednik Odbora direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dosadašnji izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Vladimir Čađenović, izabran je...