fbpx
NaslovnicaCrna GoraKaluđerović: Cetinjem će se upravljati sa Cetinja

Kaluđerović: Cetinjem će se upravljati sa Cetinja

Podgorica, (MINA) – Socijaldemokratska partija (SDP) borila se za promjene i stručnu i kredibilnu gradsku upravu, a ne za partijske vojnike, kazao je predsjednik cetinjskog odbora te stranke Boris Kaluđerović i poručio da će se Cetinjem upravljati iz Prijestonice.

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Prijestonice, Oskar Huter, ocijenio je da je izbor predsjednika cetinjske Skupštine pokazao ko je sve vrijeme govorio istinu, a ko obmanjivao građane, kao i ko su politički saveznici i budući koalicioni partneri i kome su bitne fotelje.

Kaluđerović je u reagovanju naveo da se Huteru u SDP-u i Liberalima priviđaju partneri mitropolita Joanikija a, kako je kazao, nikada riječ nije rekao o tome kako je DPS hranio i branio Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) i učinio je snažnijom od države.

“Čudo je da Huter nije vidio odnos njegove partije prema Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC), a da danas nama koji je podržavamo 30 godina lijepi etikete izdajnika”, kaže se u reagovanju.

Kaluđerović je kazao da je u ponedjeljak DPS-ova i velikosrpska politika doživjela fijasko na Cetinju od SDP-a i liberala koje su, kako je naveo, zajedno proganjali.

“A što ćemo sa 38 miliona duga, odseljavanjem, umiranjem Cetinja? Jesu li i za to krivi SDP i Liberali”, navodi se u reagovanju.

Kaluđerović je pitao da li su SDP i Liberali krivi za neistine o fabrikama i novim radnim mjestima, o izmišljenim projektima.

“A priča o funkcijama je priča o vama. Cetinjski SDP je 12 godina opozicija, a Vi i vaše kolege na funkcijama”, rekao je Kaluđerović.

On je naveo da su i postizborni pregovori pokazali da DPS samo zanimaju funkcije i ništa drugo.

“Ni riječ o konceptu i programu koji je bio suština naše kampanje. Mi smo se borili za promjene, za stručnu i kredibilnu gradsku upravu, a ne za partijske vojnike i ponosni smo što je na našoj listi 16 nestranačkih kandidata”, kaže se u reagovanju.

Kaluđerović je poručio da će se Cetinjem upravljati sa Cetinja, koliko god to, kako je naveo, bilo bolno za sve koji su navikli drugačije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Perović puštena da se brani sa slobode

Podgorica, (MINA) - Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović puštena je da...