fbpx
NaslovnicaCrna GoraJanković: Milović da se izvini građanima Cetinja

Janković: Milović da se izvini građanima Cetinja

Podgorica, (MINA) – Cetinjski odbor Građanskog pokreta (GP) URA pozvao je funkcionera Pokreta Evropa sad (PES) Andreja Milovića da se izvini građanima Prijestonice zbog neprimjerene izjave kojom je cijeli grad stavio u negativan kontekst.

Milović je ranije kazao da inauguracija novoizabranog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića treba da bude Prijestonici i da nema te grupe ljudi koja smije da utiče na istorijske procese.

“Uskoro ćemo izvršiti dekontaminaciju Cetinja, koje je za vrijeme tridesetogodišnje vladavine Demokratske partije socijalista kontaminirano podjelama, mržnjom, razdorom i nekim stvarima koje su proizvod isključivo ekonomske situacije”, kazao je Milović.

Predsjednik cetinjskog odbora GP URA Slavko Janković kazao je da osuđuju neprimjerenu izjavu Milovića.

„Koji je uvrijedio sve građanke i građane Cetinja i cijeli grad stavio u izuzetno negativan kontekst. Pozivamo ga da uputi izričito izvinjenje svim građanima Prijestonice“, saopštio je Janković.

Kako je naveo, Cetinje zaslužuje poseban odnos cijele države zbog istorijske važnosti za Crnu Goru, nepravednog i zapostavljajućeg odnosa bivšeg režima „koji ga je pljačkaškom i neprijateljskom politikom doveo do stadijuma ekonomski siromašne sredine“.

„Apelujemo na sve društvene činioce u Crnoj Gori da šalju poruke pomirenja, interkulturalizma i promovišu građansku, evropsku i ekološku državu, jer je to jedina spona oko kojih se svi građani mogu okupiti“, zaključio je Janković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije