fbpx
NaslovnicaCrna GoraIzjašnjavaće se samo o predlozima koje parlamentarna većina usaglasi

Izjašnjavaće se samo o predlozima koje parlamentarna većina usaglasi

Podgorica, (MINA) – Demokratska Crna Gora neće se izjašnjavati o pojedinačnim predlozima konstituenata parlamentarne većine, već samo o onima koje ta većina usaglasi, poručili su iz te partije.

Iz Demokrata su, u odgovoru na predlog Demokratskog fronta (DF), kazali da im je žao što je protivljenje tri poslanika modelu razrješenja otvorenih političkih pitanja koje je podržalo 38 poslanika i premijer dovelo do današnjih političkih posledica i vratilo ih korak unazad.

Oni su posjetili da je predlog za rekonstrukciju Vlade odbijen od tri poslanika Građanskog pokreta URA, nakon čega su iz DF-a saopštili političku odluku da odustaju od rekonstrukcije Vlade.

Iz Demokrata su kazali da su se dvije od tri koalicije prethodno usaglasile oko modela izlaska iz krize, pa predložile model.

„Logično je i sada da oni koji su odbili predloženo rješenje za izlazak iz političke krize ili od njega odustali zbog prethodno navedenih razloga, usaglase svoje stavove“, kaže se u saopštenju.

Kako su naveli, oni će te stavove razmotriti, pod uslovom da sadrže dvije obavezujuće klauzule, a to su izbori tek 2024. godine i očuvanje izborne volje građana do 2024. godine.

Iz Demokrata su istakli da će se uvijek odazvati na poziv za razgovor o razrješenju aktuelne političke krize i traganju za modalitetima rješenja, jer je to nešto što čeka Crna Gora.

„Ali da ne bi bilo zabune, ističemo da se nećemo izjašnjavati o pojedinačnim predlozima konstituenata parlamentarne većine, već samo o onim koje kolege usaglase – na isti način kako je i predložena rekonstrukcija Vlade“, navodi se u saopštenju.

Oni su dodali da su novinarske interpretacije koje su suprotne njihovim stavovima netačne.

„Istina je da smo spremni da razgovaramo samo o onim modalitetima koje usaglase oni koji su odbili rekonstrukciju Vlade“, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije