fbpx
NaslovnicaCrna GoraHrvatska sa zabrinutošću i interesovanjem prati dešavanja u Crnoj Gori

Hrvatska sa zabrinutošću i interesovanjem prati dešavanja u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA) – Hrvatska sa zabrinutošću i interesovanjem prati dešavanja u Crnoj Gori, kazao je premijer te države Andrej Plenković u razgovoru sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, navodeći da je taj susret važan kako bi se upoznali sa aktuelnim procesima.

Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, on je razgovarao sa Plenkovićem o evropskim aspiracijama Crne Gore i pitanjima koja su važna za region.

Plenković je istakao snažnu podršku Hrvatske evropskom putu Crne Gore, kao susjedne, prijateljske države i saveznice u NATO alijansi.

Iz kabineta su naveli da je Plenković potvrdio spremnost za podršku strateškim ciljevima Crne Gore na relevantnim međunarodnim adresama.

Đukanović je istakao značaj zajedničkog djelovanja u privlačenju pažnje partnera u NATO i Evropskoj uniji, u pravcu zaustavljanja retrogradnih ideja i politika na Zapadnom Balkanu.

„Bez obzira na sve izazove i aktuelne probleme na unutrašnjem planu, on je izrazio uvjerenje da ćemo se izboriti i sačuvati građansku, multietničku i sekularnu, demokratsku Crnu Goru od opasnih eksperimenata, koji, kako je kazao, imaju kapacitet da ugroze i stabilnost regiona“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je zajednički visoko ocijenjen kvalitet bilateralne saradnje, uz podsticaj daljem ekonomskom i infrastrukturnom povezivanju.

„Đukanović i Plenković su se saglasili da za jedan broj pitanja od zajedničkog interesa treba uložiti dodatni napor na bilateralnom planu kako bi se došlo do obostrano prihvatljivih rješenja“, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije