fbpx
NaslovnicaGlavna vijestEU pozdravila zabranu preleta avionu Lavrova preko Crne Gore

EU pozdravila zabranu preleta avionu Lavrova preko Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Evropska unija (EU) pozdravlja praktičnu primjenu restriktivnih mjera Crne Gore protiv Rusije, što se pokazalo u zabrani preleta aviona šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, kazao je portparol Evropske komisije Peter Stano.

“Pozdravljamo potpuno usklađivanje Crne Gore sa vanjskom i bezbjednosnom politikom EU, uključujući restriktivne mjere i njihovu praktičnu primjenu, što se pokazalo u zabrani preleta Lavrovog aviona”, kazao je Stano za Televiziju Crne Gore.

On je, kako prenosi Portal RTCG, podsjetio da EU i brojne zemlje primjenjuju sankcije kojima se zabranjuje ruskim avionima prelet preko njihove teritorije i da takođe sprovode “zabrane putovanja ratnim huškačima i pojedincima poput Lavrova”.

Upitan da prokomentariše prijetnje zemljama koje su zabranile prelet aviona, Stano je rekao da ne vidi razlog za komentarisanje neprimjerenih primjedbi.

“Ne vidimo apsolutno nikakav razlog za komentarisanje neprimjerenih prijetnji i primjedbi nekoga ko se nalazi na listi sankcija EU zbog toga što je jedan od najglasnijih promotera i pristalica ilegalne ruske agresije na Ukrajinu, i zbog stalnog angažovanja u aktivnostima dezinformisanja”, istakao je Stano.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Vremenska prognoza: Danas promjenljivo, do 19 stepeni

Podgorica, (MINA) – U južnim predjelima Crne Gore jutros se očekuje povećana oblačnost, ponegdje...