fbpx
NaslovnicaGlavna vijestBesprizorne manipulacije DF-a

Besprizorne manipulacije DF-a

Podgorica, (MINA) – Demokratski front (DF) državne obaveze predsjednika Vlade u tehničkom mandatu stavlja u kontekst navodne saradnje sa Milom Đukanovićem, saopšteno je iz Kabineta premijera Zdravka Krivokapića, dodajući da se radi o besprizornim manipulcijama DF-a.

Oni su upitali kako je potpredsjednik Skupštine Strahinja Bulajić spriječio slanje crnogorskih vojnika u Ukrajinu, kada se Savjet za odbranu i bezbjednost nije ni sastao, niti je to bila tačka dnevnog reda o kojoj se raspravljalo.

“Da li se DF zalaže za integraciju Crne Gore u Evropsku uniju (EU), i ako da, zašto djelovanje Vlade u tom pravcu, sopstvenom članstvu predstavljaju kao izdaju”, upitali su iz Kabineta premijera.

Oni su pitali i da li su predstavnici DF-a zaboravili da je prije nekoliko godina lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić obećavao pojedinim inostranim adresama podršku za NATO, o čemu, kako su dodali, svjedoče depeše koje su objavile pojedine neprofitne medijske organizacije.

Iz Kabineta premijera su pitali kako je moguće da se blokadom saobraćajnica predstavnici DF-a danas bore protiv izdaje narodne volje, a dan kasnije idu na zajedničke proslave sa ljudima koji tu izbornu volju dovode u pitanje.

“Da li je izdaja kada u izjavama podržavate političare iz regiona koji se zalažu za teritorijalni integritet Ukrajine, a za isti odnos po tom pitanju predsjedniku Vlade docirate neku novu izdaju i nedosljednost”, pitaju iz Kabineta predsjednika Vlade.

Oni su upitali i da li je izdaja kada “vam glasanje susjedne i bratske države u Ujedinjenim nacijama za rezoluciju protiv napada Rusije na Ukrajinu izgleda prihvatljivo, a neprihvatljivo je kada to čini vaša sopstvena država”.

Oni su pozvali DF da se izjasni jesu li i dalje za crnogorsko članstvo u EU ili su promijenili spoljnopolitički kurs, a da o tome nijesu obavijestili javnost i sopstveno članstvo.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije