fbpx
NaslovnicaCrna GoraDavidović: Sigurni u pobjedu i ne razmišljamo o koalicijama *

Davidović: Sigurni u pobjedu i ne razmišljamo o koalicijama *

Nikšić, (MINA) – Narodni pokret nastupiće samostalno na lokalnim izborima u Nikšiću i pobijediti, saopštio je njegov osnivač Miodrag Davidović.

On je na konferenciji za novinare u Nikšiću rekao da će Narodni pokret potom izvršiti ekonomski preporod grada, o čemu se, kako je naveo, već razgovara sa moćnim inostranim kompanijama.

Sigurnost u izbornu pobjedu, kako je ukazao Davidović, garantuje im do sada urađeno u desetak preduzeća koje je kompanija Neksan oživjela i tokom čije uprave su radnici imali najbolje uslove i prosječne plate oko 800 EUR.

Kako je naveo, garanciju u pobjedu daje im i program Narodnog pokreta čijom “realizacijom će Nikšić oživjeti i više neće morati da sa ispruženom rukom traži pomoć od Podgorice, niti da sposobni kadrovi i omladina bježe kroz tunel Budoš, tražeči posao van svog grada”.

“Za mene nema dileme, jer znam da narod vjeruje da ću sve obećano sprovesti, a već sjutra imam zakazan sastanak sa predstavnicima firme iz Amerike koja će uposliti hiljadu radnika. Naš program i plan je jasan, što znači vraćanje posrnule opštine na dane kada je bila perjanica razvoja”, najavio je Davidović.

On je najavio i oživljavanje opustošenih sela uz obezbjeđivanje povoljnih kredita i siguran otkup svih proizvoda, kako bi se isplatilo ljudima da se vrate iz grada, a planira i otvaranje nekih firmi na tim područjima.

Davidović je saopštio da će pod opštinskim okriljem formirati građevinsko preduzeće i da se u Nikšiću u naredne četiri godine mora intenzivno početi graditi, kako ne bi nijedan radnik bio prinuđen da ide u penziju bez stana, a cijena kvadrata ne smije biti veća od 430 EUR, uz obezbijeđene najpovoljnije kredite.

Prema njegovim riječima, mora se omogućiti i mladima da imaju svoj krov nad glavom i da mogu širiti porodicu uz obezbijeđene apanaže I zapošljavanje, jer je povećanje nataliteta u vrhu prioriteta njihovog programa.

“Ja i moji najbliži saradnici nećemo primate plate od Opštine, već ćemo ta sredstva donirati ljudima koji nemaju od čega da žive”, rekao je Davidović.

On je kazao da privilegija neće biti, kao ni osvete prema bilo kome.

“Jer je došlo vrijeme apsolutnog pomirenja u Crnoj Gori i to ne smijemo dozvoliti ni kao vjerujući ljudi”, naveo je Davidović.

On je kazao da se 15. marta moraju upaliti sve mašine i odmah se početi sa realizacijom programa Narodnog pokreta, a pomoć u oživljavanju preduzeća i grada, kako je istakao, imaće od najboljih kadrova koji su sa njim u timu, a koje će predstaviti tokom izborne kampanje.

“Ne može Nikšić da radi, a Podgorica da se gradi. Zato ćemo odmah da počnemo i siguran sam u našu pobjedu, a prvi dan kada uđemo u Opštinu, podići ćemo plate najsiromašnjim radnicima kako bi porodice mogle da žive”,
rekao je Davidović.

U Nikšić će, kako je najavio, dovesti i najbolje stručnjake sa prestižnih univerziteta, kao i najbolje investitore i kompanije i ”niko im neće moći konkurisati, a njihova administracija će dozvole za gradnju obezbjeđivati za tri dana”.

Davidović je ocijenio da se Elektroprivreda Crne Gore mora vratiti Nikšiću, kao i sve ono što je oteto tom gradu, počev od Boksita koji će biti u vlasništvu Opštine.

Govoreći o realizaciji programa nakon izbora, on je kazao da će na brojnim odgovornim mjestima u institucijama i preduzećima u Nikšiću biti žene, jer to zaslužuju svojom odgovornošću, znanjem i profesionalnošću.

Davidović je naveo da je u vrhu programa pokreta, i zaštita crkve i “vraćanje njene otete imovine počev od 1945. godine, jer privatna svojina mora biti apsolutno neprikosnovena”.

On je istakao da im sva istraživanja respektabilnih firmi projektuju uspjeh i ustvrdio da birači neće biti zbunjeni zbog velikog broja opozicionih partija na izborima, “jer će svi glasovi biti u jednoj torbi”, i najavio da će svoj program predstaviti svakoj kući u Nikšiću.

Davidović je naveo da brojni građani, posebno mladi, dolaze da im daju podršku i kazao da ga se ne dotiču priče o pritisku na birače, jer “šta drugi rade, za njih je davno prošlo vrijeme”.

“Nećemo se osvrtati šta ko daje, a ko ne daje i znamo naš put i cilj, a to je da vaskrsne Nikšić”, rekao je Davidović.

Na pitanje da prokomentariše pojedine napade u javnosti, Davidović je odgovorio da mu je ispod dostojanstva da komentariše, “Gebelsovske septičke jame braće Vučić koje su izlazile ovih dana”.

“Mene to ne dotiče i ja to ne čitam. Narod će na sve bljuvotine da odgovori i ne treba ja da branim Nikšić, jer Nikšić zna ko sam ja”, rekao je Davidović.

On je ponovio da će sve što je zaradila kompanija Neksan i što ubuduće bude prihodovala biti dijeljeno ljudima koji se hrane u Narodnim kuhinjama, djeci bez roditelja, hendikepiranoj djeci, siromašnim studentima i crkvi.

Najčitanije