fbpx
NaslovnicaCrna GoraPokušaji ugrožavanja građanskog karaktera države biće bezuspješni

Pokušaji ugrožavanja građanskog karaktera države biće bezuspješni

Podgorica, (MINA) – Svi pokušaji ugrožavanja skladnog suživota i građanskog i sekularnog karaktera Crne Gore biće bezuspješni, poručio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

On je razgovarao sa ministrom vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom.

Predsjednik Skupštine je ocijenio da su odnosi dvije prijateljske zemlje veoma dobri i da u narednom periodu treba nastaviti sa njihovim daljim jačanjem u svim oblastima.

Brajović je, kako je saopšteno, izrazio zadovoljstvo što je Hrvatska tokom predsjedavanja Evropskom unijom fokus stavila na politiku proširenja.

“Podrška evropskoj perspektivi regiona potvrđena je i na Samitu EU Zapadni Balkan, organizovanim uprkos okolnostima uslovljenim pandemijom Kovid 19”, kazao je Brajović.

On je, govoreći o unutrašnjim prilikama, istakao je da se Crna Gora s pravom može ponositi svojim multinacionalnim i multikonfesionalnim karakterom, čime značajno doprinosi regionalnoj stabilnosti.

“Svi pokušaji ugrožavanja skladnog suživota i građanskog i sekularnog karaktera Crne Gore će biti bezuspješni”, kazao je Brajović.

Grlić Radman je potvrdio nedvosmislenu i snažnu podršku Hrvatske evropskom putu Crne Gore.

On je istakao spremnost i namjeru Hrvatske da se do kraja predsjedavanja otvori jedino preostalo pregovaračko poglavlje 8 – Konkurencija.

“Posebno je istakao zadovoljstvo činjenicom da Hrvati u Crnoj Gori baštine svoje nasljeđe i održavaju tradiciju, a ujedno su i lojalni građani Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali članovi Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore i Hrvatskog sabora poslanici Adrijan Vuksanović i Andrija Nikolić.

Najčitanije