fbpx
NaslovnicaCrna GoraPodršku Zapada nema niko ko dijeli ljude

Podršku Zapada nema niko ko dijeli ljude

Podgorica, (MINA) – Podršku Zapada nema niko ko dijeli ljude, politike zasniva na destrukciji i radikalizmu, ko izigrava zakone i čije je nasljeđe antievropsko, poručili su iz Demokratske Crne Gore.

Politički analitičar Zlatko Vujović kazao je ranije da bi Sjedinjene Američke Države i međunarodna zajednica podržale u Crnoj Gori formiranje platforme u kojoj bi bili predstavnici proevropskih političkih partija, i koja bi mogla da obezbijedi podršku ne samo 41, već moguće 49 poslanika.

U reagovanju Demokrata navodi se da je posljednja u nizu Vujovićevih analiza, krajnje očekivano, na tragu svih prethodnih – pokušaj nametanja krive slike o politički bitnim odgađajima.

Kako su kazali iz te partije, Vujovićeve analize standardno funkcionišu po principu da se najbitnije izostavi, sporedno kroz krive uglove isforsira, „a pečat svemu uvijek je da se izmisli nešto protiv protivnika Demokratske partije socijalista (DPS)“.

Zbog toga je, smatraju Demokrate, svaka analiza Vujovića bila pogrešna, dirigovana i namještena.

„Ovaj lažni NVO aktivista, a stvarni funkcioner DPS-a, se aktivira pred svake izbore kako bi obmanuo javnost i birače, sa posebnim akcentom na uljepšavanje slike o (Milu) Đukanoviću i DPS-u“, kaže se u reagovanju Demokrata.

Iz te partije su kazali da se zbog toga u najnovijoj analizi Vujovića nije čulo ono što svi znaju – da je Đukanović za zapadne saveznike Crne Gore političar prošlosti, ali su se, kako navode Demokrate, čuli neki „aspekti“ koje niko živ nije niti kazao, niti na taj način razumio.

„Pa je tako i u ovoj trećerazrednoj smjehotresnoj analizi DPS-ovog funkcionera, navedeno da je Socijalistička narodna partija proevropska partija (čime se ne bavimo, to građani treba da prosude) koja izlazi iz zagrljaja Demokratskog fronta (DF), ali se, eto, Demokrate približavaju DF-u, jer su glasale za amandmane SNP-a“, kaže se u reagovanju

Dodaje se da takvu inteligentnu i na “činjenicama” zasnovanu analizu može dati samo neko ko i ne pročita prije nego i prihvati ono što mu u kancelarijama DPS-a napišu.

Zato je je, tvrde Demokrate, Vujović, najveći DPS-ovac među DPS-ovcima.

„Njegovom nacionalšovinističkom DPS-u i svim drugim desničarskim organizacijama su najviše zapadne adrese jasno saopstile šta misle. U to smo se uvjerili i putem već čuvenog tvita (Gabrijela) Eskobara nakon sastanka sa Đukanovićem, što je najbolje potvrdila panična reakcija njegovog kabineta“, kaže se u reagovanju.

Navodi se da je Vujović, vjerovatno slučajno, zaboravio da naglasi da podršku Zapada nema niko ko dijeli ljude, ko politike zasniva na destrukciji i radikalizmu, ko izigrava zakone i čije je nasljeđe antievropsko.

Još bitnije, naglasile su Demokrate, da je najjasnije nedvosmisleno data puna podrška novoj vlasti.

Prema njihovim riječima, o dijelu Vujovićevih fantazija o Demokratama najbolje govore nebrojene pohvale na račun rada i ostvarenja predsjednika Skupštine Alekse Bečića.

Kako se navodi u reagovanju, najviši evropski i svjetski zvaničnici saglasni u jednom, da su „Bečić i Demokrate stub stabilnosti na evropskom putu Crne Gore, ali i čuvar multietniččnosti i unutrašnje stabilnosti“.

„Uostalom, da je po “analizama” ovog i sličnih analitičara DPS-a, Demokrate do sad ne bi ni postojale, a mi smo “samo” pojedinačno najjača partija u vlasti u Crnoj Gori. Toliko o utemeljenju, logici i istini Vujovićevih analiza“, kaže se u reagovanju.

Navodi se da je suštinski problem za Vujovića i DPS u tome što „odlično znaju da Demokrate žestoko ulaze u biračko tijelo te partije, odakle i dolaze ovi nevješti pokušaji obmane javnosti i amortizacije poraza“.

„Na kraju, da podsjetimo javnost: Vujovića možete vidjeti na svim skupovima DPS-a, baš kao i u svim akcijama aboliranja nečasne prošlosti te sad već bivše partije“, dodaje se u reagovanju Demokrata.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije