fbpx
NaslovnicaCrna GoraPodnijet optužni predlog protiv dvije osobe zbog napada na Sadikovića

Podnijet optužni predlog protiv dvije osobe zbog napada na Sadikovića

Podgorica, (MINA) – Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Bijelom Polju podnijelo je optužni predlog protiv N.O. i E.D. iz tog grada zbog napada na novinara Seada Sadikovića.

Kako je objavljeno na sajtu tog ODT-a, njima se na teret stavlja krivično djelo nasilničko ponašanje.

Navodi se da su u toku izviđaja preduzete brojne mjere i radnje u tom predmetu.

“Pored osumnjičenih, u svojstvu svjedoka saslušano je 12 osoba, donijeta je naredba kojom je određeno vještačenje medicinske dokumentacije od strane vještaka specijaliste sudske medicine”, kazali su iz ODT-a.

Oni su naveli da su 23. marta Osnovnom sudu podnijeli predlog za određivanje pritvora protiv N.O. i E.D., a koji je Osnovni sud odbio kao neosnovan.

Iz ODT-a su kazali da su 24. marta izjavili žalbu protiv rješenja sudije za istragu, koja je odlukom Osnovnog suda takođe odbijena kao neosnovana.

Podsjeća se da su 23. i 26. marta donijete naredbe kojima je određeno vještačenje vještaka informaciono tehničke struke radi vršenja analize izuzetog video materijala i DVR uređaja.

“Vještak je nalaz i mišljenje dostavio 15. juna sa prethodno obrazloženim i opravdanim razlozima zbog nepostupanja u kraćem vremenskom roku”, kazali su iz ODT-a.

Oni su naveli da su u toku postupka dostavljena sva prikupljena obavještenja pribavljena preko Uprave Policije Centra bezbjednosti (CB) Bijelo Polje, kao i službene zabilješke, koje su u vezi sa naznačenim događajem.

Iz ODT-a su kazali da su 18. juna osumnjičeni i oštećeni podnijeli zahtjev za razmatranje i kopiranje spisa koje im je odobreno i ostavljena im je mogućnost za razmatranje istih, kao i vrijeme za izjašnjenje i primjedbe na dostavljeni nalaz i mišljenje vještaka informacione tehničke struke.

“Istog dana osumnjičeni su podnijeli zahtjev za sprovođenje instituta odloženog gonjenja, nakog čega ih je postupajuća tužiteljka Danijela Đuković obavijestila da ne prihvata takav zahtjev. S tim u vezi, Đuković nije zakazivala ročište za primjenu instituta odloženog gonjenja, niti je pozivala osumnjičene i oštećenog radi sprovođenja istog”, rekli su iz ODT-a.

Navodi se da je 5. jula branilac osumnjičenih dostavio novi podnesak za sprovođenje instituta odloženog gonjenja i ponovo je obaviješten da tužilaštvo ne prihvata takav zahtjev.

Iz ODT-a su kazali da do 5. jula nije bilo dostavljenih primjedbi i prigovora na dostavljeni nalaz i mišljenje vještaka informaciono tehničke struke.

“Pa je postupajuća tužiteljka istog dana obavijestila oštećenog o podnijetom zahtjevu osumnjičenih za primjenu instituta odloženog gonjenja, ali ga nije pozivala na ročište radi mogućnosti primjene ovog instituta, jer je takav zahtjev prethodno odbijen”, naveli su iz ODT-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije