fbpx
NaslovnicaCrna GoraPodignuta optužnica protiv Vukotića i još sedam osoba

Podignuta optužnica protiv Vukotića i još sedam osoba

Podgorica, (MINA) – Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv navodnog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića i još sedam osoba zbog sumnje da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u pokušaju, saopšteno je na konferenciji SDT-a i Uprave policije.

U predmetu kodnog naziva “Meta” optužnica je podignuta protiv Vukotića i S.R, J.M, M.A, M.M, I.D, T.H. i K.K.

“Prikupljajući dokaze u cilju identifikacije svih učesnika krivično pravnog događaja koji je obuhvaćen optužnicom od 2. jula ove godine identifikovan je i drugi organizator ove kriminalne organizacije koja je formirana radi vršenja krivičnih djela ubistvo i teško ubistvo, kao i drugih krivičnih djela u Crnoj Gori”, rekao je specijalni tužilac Saša Čađenović.

SDT je donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Vukotića zbog sumnje da je izvršio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo putem podstrekavanja i teško ubistvo u pokušaju izvršeno pomaganjem.

Čađenović je kazao da je Vukotić osumnjičen da je organizator kriminalne grupe protiv koje je već podignuta optužnica zbog planiranja ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koje je trebalo da bude izvršeno na aerodromu Tivat.

Vukotića terete da je krajem prošle godine podstrekavao članove kriminalne grupe da ubiju Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije