fbpx
NaslovnicaCrna GoraPodgorička skupština nelegalna i nelegitimna

Podgorička skupština nelegalna i nelegitimna

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je odlukama Podgoričke skupštine izgubila slobodu i pravo da odlučuje o svojoj sudbini, a nakon nje nastalo je anticrnogorsko divljanje i mnogi crnogorski spomenici su porušeni, rekao je istoričar Radoje Pajović.

Pajović je na tribini u Danilovgradu naglasio da Podgorička skupština predstavlja veliku podvalu i obmanu, i još veću zabludu i zabunu.

“Bez obzira što odluke Podgoričke skupštine nijesu bile ni legalne ni legitimne one su izvršile svoju svrhu, kao da su bile najlegitimnije i imale su nekoliko aspekata koji u vrijeme donošenja nijesu bili sagledivi”, kazao je Pajović, prenosi Pobjeda.

Prema njegovim riječima, i tada je bilo jasno da Podgorička skupština nije bila želja ni volja crnogorskog naroda, tačnije svih crnogorskih građana.

“Zato se postavlja pitanje da li su i svi poslanici bili svjesni da se time briše jedna viševjekovna i međunarodno priznata država koja je mimo ijednog balkanskog naroda uspjela da se odupre svim silnim zavojevačima, kako je to vidovito rekao Njegoš”, kazao je Pajović.

Crna Gora je, kaže on, bila zemlja koja nije mnogo hajala ni za nemanje ni za murate, ni za Bonaparte.

“Svi oni biše i nestaše, a Crna Gora osta dostojanstvena u svojoj slobodi. Protiv svih njih uspjela je da sačuva svoju slobodu, a ,,poginula je takoreći od svoga brata za koga se žrtvovala nebrojeno puta”, rekao je Pajović.

On je kazao da je poslije Podgoričke skupštine Crna Gora prestala da postoji, ne samo kao državno-pravni subjekat nego i kao geografski pojam.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Nastavak intenzivne saradnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Poreska uprava (PU) i Uprava policije nastaviće intenzivnu saradnju, saopštili su...