fbpx
NaslovnicaCrna GoraPočela rekonstrukcija bolnice u Risnu

Počela rekonstrukcija bolnice u Risnu

Podgorica, (MINA) – Rekonstrukcija Specijalne bolnice „Vaso Ćuković“ u Risnu, koja će koštati oko dva miliona EUR, počela je danas, a radovi bi trebalo da budu završeni za godinu, kazao je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić.

On je rekao da je to važan momenat, s obzirom na to šta zdravstvenom sistemu Crne Gore znači bolnica u Risnu.

Prema riječima Šćekića, u rekonstrukciju će biti uloženo oko dva miliona EUR, od čega 1,4 miliona za adaptaciju prostora, dok će ostatak biti uložen u opremu za adaptirani dio.

On je napomenuo da će 250 hiljada EUR biti uloženo u pristupni put bolnici i u parking za zaposlene, a kompletni radovi bi trebalo da budu završeni za godinu.

„Zadovoljan sam kao ministar što imamo vrlo kvalitetan menadžment, na čelu sa doktorom Popovićem, koji daje sve od sebe kako bi bolnica došla na nivo koji joj je uvijek pripadao u crnogorskom zdravstvenom sistemu“, kazao je Šćekić.

On je naveo da bolnica ima i posebnu tradiciju, a da je briga i pažnja koju zaposleni pokazuju prema pacijentima primjer za humanost, prenosi PR Centar.

„To dokazuje želja pacijenata da im u ovoj bolnici budu odrađene potrebne intervencije. Ono što je bilo sporno je to da u posljednjem periodu donosioci odluka nijesu posvećivali dovoljnu pažnju i zato smo imali određenih nedostataka u samom unapređenju bolnice“, naveo je Šćekić.

Sada je, kako je dodao, imaju novi menadžment u bolnici i u zdravstvenom sistemu, koji su svjesni koliki je značaj bolnice u Risnu.

„Bolnicu u Risnu doživljavamo kao naš posebni brend zdravstvenog sistema, i mislimo da ona ne treba da pruža usluge samo za pacijente u Crnoj Gori, već na širem nivou, jer može da radi interevencije u rangu sa poznatim centrima u Evropi i svijetu“, poručio je Ščekić.

foto: PR Centar

Direktor bolnice Vlado Popović kazao je da je resorni ministar sa svojim saradnicima od samog početka „na putu nastavka humane misije Vasa Ćukovića“.

„Svi zajedno želimo da ulažemo u ovo ustanovu i kreiramo uslove za dobar rad i kvalitetno zbrinjavanje svih pacijenata“, istakao je Popović.

On je rekao da je to samo “početak kreiranja jedne konačne slike”.

“Koju bi trebalo da završimo do 2025. godine, kada obilježavamo veliki jubilej 80 godine postojanja ortopedije u Risnu“, dodao je Popović.

Upitan na koji način će bolnica da funkcioniše tokom rekonstrukcije, on je pojasnio da su u toku intezivni sastanci sa inženjerima.

„Radovi su po projektu planirani da traju 365 dana i svakako da je to vrijeme u kojem bolnica mora da funkcioniše. Mi smo već napravili plan tako što će se kompletan ambulantni i hitni prijemni blok izmjestiti na odeljenju bolnice“, kazao je Popović.

On je napomenuo da će svakako doći kraći vremenski period kada će ostati bez rendgena i skenera, ali da će imati pomoć od kotorske i susjednih bolnica.

„Ono što nam je svima neophodno je strpljenje kako bi ovaj projekat doveli uspješno do kraja“, zaključio je Popović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije