fbpx
NaslovnicaCrna GoraPobijedio koncept u kojem ne važi izborna volja građana

Pobijedio koncept u kojem ne važi izborna volja građana

Podgorica, (MINA) – Predlogom za sastav nove vlade pobijedio je koncept u kojem ne važi izborna volja građana, ocijenili su iz Demokratskog fronta (DF) nakon sastanka sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem, i poručili da neće dozvoliti da se ovakva situacija zloupotrebi.

Krivokapić je danas partijama koje čine parlamentarnu većinu predstavio spisak sa imenima kandidata za ministre u budućoj vladi.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić je novinarima nakon sastanka rekao da su se napokon razbistrile stvari u Crnoj Gori.

„Mandatar nam je ponudio spisak, i kao što ste sami primijetili, tamo poznajem samo jednog čovjeka“, kazao je Mandić.

Prema njegovim riječima, ispostavlja se da su drugi jurili za foteljama.

„Priliku da mijenjamo Crnu Goru neko nam uzima na nedemokratski način. Svi znaju da smo najveći protivnik Demokratske partije socijalista, i nećemo dozvoliti da se ovakva situacija zloupotrebi“, istakao je Mandić.

On je rekao da je „veoma nasmijan“ jer je znao da će konačno istina da pobijedi.

„U konačnom ćemo zajedno sa našim narodom doći u priliku da promijenimo Crnu Goru. Proći će i ovo brzo, imaćemo slobodne izbore“, dodao je Mandić.

Njegov kolega iz DF-a Milan Knežević rekao je da oni koji su vodili medijske i udbaške kampanje protiv tog političkog saveza treba da spuste glavu.

„Mandatar je predložio sastav vlade za koju smo ukazivali da će biti baziran na tome da autentični predstavnici srpskog naroda ne mogu biti na važnim funkcijama“, kazao je Knežević.

Prema njegovim riječima, Krivokapić je kao ministra unutrašnjih poslova „precizirao“ Nikolu Terzića a Dritana Abazovića kao ministra odbrane.

„Saopštili smo mu da nas ne interesuju njegovi kandidati. Saopštavamo da je pobijedio koncept u kojem ne važi izborna volja građana, koncept medijskih reketaša“, istakao je Knežević.

On je ocijenio da neće biti popisa naredne godine, i da neće biti rješavanja nacionalnih pitanja.

„Pokušaće se na sve načine asimilovati sprski narod. Da smo saopštili da nijesmo Srbi, našli bi mjesto u vladi“, kazao je Knežević.

Najčitanije

Pobjeda Herceg Novog na startu finalne serije

Podgorica, (MINA) - Odbojkašice Herceg Novog ostvarile su pobjedu na startu finalne serije plej-ofa...