fbpx
NaslovnicaCrna GoraPlaniraju otvaranje skloništa za žrtve trgovine ljudima

Planiraju otvaranje skloništa za žrtve trgovine ljudima

Podgorica, (MINA) – Vlada planira da opet otvori sklonište za žrtve trgovine ljudima, koje će biti licencirano i specijalizovano, kazala je članica pregovaračke grupe za poglavlja 23 i 24, Marijana Laković Drašković.

Ona je, na sjednici Odbora za ljudska prava i slobode, na kojem je razmatrana Strategija za borbu protiv trgovine ljudima za period 2019-2024. godine i Akcioni plan za implementaciju Strategije za ovu godinu, rekla da je sigurna da će Vlada naći održivo rješenje za smještaj svih žrtava trgovine ljudima.

“Vlada će se sigurno opredijeliti za princip licenciranog i specijalizovanog skloništa za zaštitu žrtava trgovine ljudima, jer je to jedino održivo rješenje”, navela je Laković Drašković.

Kako je dodala, za sklonište će najvjerovatnije biti opredijeljen novi objekat ili adaptiran neki postojeći, kako bi ispunili sve standarde kada je u pitanju smještaj žrtava.

Generalni direktor Direktorata za socijalno staranje i dječiju zaštitu u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Goran Kuševija, kazao je da neko sklonište mora da ima licencu da bi funkcionisalo.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije